Translate

måndag 3 juni 2013

Riggbyte


Nu har vi startat det hittills största projektet på Balance. Vi byter all stående rigg. (All wire som håller masten på plats) I samband med detta passar vi på att komplettera med ett inre förstag. Den befintliga Furlexen (rullfocksbeslaget) sätter vi på det inre förstaget och sätter en ny Furlex 300 på det främre förstaget. Vi sätter fotsteg i masten så vi inte behöver kivas om vem som skall hissas upp i masten om något behöver åtgärdas. En andra spinnakerbom kompletterar vi också med. Vi byter också alla fall (snören som man hissar seglen med)

Att lyfta av en mast är något som i Sverige är rutin och de flesta båtägare gör detta varje år. Här är det inte ofta man tar av en mast och det finns inte mastkranar som hemma. Mobilkran är det som gäller här.


2 kommentarer:

  1. Godmorgon på er, blir onekligen en större apparat med mobilkran än vad vi är vana med, dock är det enkelt även för en lekman att inse vidden av det ni gör. Obra om något brister på böljan, därtill har ju sådana malörer en tendens att ske när det som minst behövs, Murphy's law. Ha det!

    SvaraRadera
  2. Ja, nu är det utrustning för Atlantöverfart som gäller. Inte kul om något viktigt går sönder på halva vägen.

    SvaraRadera