Translate

fredag 10 januari 2014

På väg norrut

Har nu varit ett par veckor i Grenadinerna. Ett område som ligger söder om St Vincent och norr om Grenada. Här finns massor med fina öar, snorklingsställen, underbara ankringsvikar. Nu är vi på väg norröver igen. Gick igår från Mayreau till Bequia. En dag med bidevindssegling. Nästa stopp om några dagar blir St Lucia. Därefter är vi på väg till Martinique där vi får gäster ombord. Det är vännerna Annette och Lasse Croy som kommer för att segla med oss i två veckor.

Häromnatten när vi låg för ankare i Chatham Bay hade vi rätt mycket vind under natten. Faktiskt så mycket att vi knappt kunde sova och under natten blåste det så mycket att vår dinge som låg förtöjd med två tampar långsides båten slog runt i blåsten. Med utombordaren på! När vi kom upp på morgonen  så låg alltså motorn upp och ned i vattnet. Mats på Beneteau 50:an New Life, visade sig vara en hejare på motorer och  hjälpte oss att tömma cylindrarna och förgasaren på vatten. Därefter fick vi igång motorn igen. Vi är glada att vi har en av de sista 2-taktsmotorerna som fick säljas i Sverige. Med en 4-taktsmotor hade vi förmodligen haft mer problem.

Idag är det fredag och dagens fredagsmys blir hummer. Hummern här har inga klor och är ofta större än de vi normalt har hemma. Ofta omkring 2 kg. Tillsammans med Lena o Mats i New Life har vi handlat av en boatboy här i Bequia.

3 kommentarer:

  1. Hummer utan klor kan inte vara gott.....Nu har vintern kommit till Malmön -6 grader.

    SvaraRadera
  2. Nej dom är inte lika goda som våra svenska och inte lika vackra heller. Bara större.

    SvaraRadera
  3. Och någon dill finns väl inte att få tag på? Nej då, jag är inte alls avundsjuk, har det bättre här i snön och mörkret ;-)

    SvaraRadera