Translate

måndag 17 oktober 2016

Nära ögat

Balance finns vid det röda krysset

Det var med viss oro vi bevakade orkanen Matthews väg genom ökedjan i Östra Karibien och vidare norr om ABC-öarna och sedan norr ut över Haiti och Cuba. Därefter upp längs Floridas kust. Detta under tiden vi packade väskorna för att åka tillbaka till Balance i Green Cove Springs, Florida.

Genom vårt medlemskap i Ocean Cruising Club har vi kontakt med Port Officers Pam och Frank som bor i Green Cove Springs ganska nära marinan där Balance står uppställd. När orkanen dragit förbi meddelade de att de kollat Balance och att alla båtar på land klarat sig. Det hade varit lite värre för de som låg i sjön. Några båtar som låg förtöjda vid bojar hade slitit sig. Många hade fått skador och en båt hade sjunkit. Pontonbryggorna som tillhör marinan hade fått svåra skador. Pam och Frank hade strömlöst i 30 timmar. De erbjöd oss att bo hemma hos dem om det skulle vara problem att bo i båten på marinan. Helt underbara människor!

Green Cove Springs ligger vid St Johns River ca 35 miles från kusten. Vid St Augustine som ligger vid kusten blev orkanskadorna betydligt värre än här i Green Cove Springs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar