Translate

torsdag 12 april 2012

Nu är vi i holland

Vårrustning av s/y Balance Bruinisse, Holland april 2012


















Vi flög i tisdags den 10 april från Landvetter till Amsterdam via Köpenhamn. När planet skulle ner i Köpenhamn blev det försening och vi fick bara 12 minuter på oss mellan planen. Men vi hann med planet till Amsterdam. Det gjorde dock inte våra väskor. När vi gjort anmälan om saknat bagage kom vi att tänka på att vi nog hade en reseförsäkring som hade med detta att göra. Ringde till försäkringsbolaget och kollade. Jovisst, varsågod och handla kläder för 3000 kronor per saknad väska och om bagaget inte kommer inom 24 timmar så handla för 5000 kronor till per väska!

Vad jobbigt detta blev nu då. Handla kläder, vi som skulle båtjobba! Och inte kom väskorna inom 24 timmar heller så vi har helt enkelt blivit tvungna att handla kläder för 16000 kr (2 väskor). 

Förutom normalt vårrustningsarbete som polering, vaxning, bottenmålning så passar vi på medans båten är på land att montera ett framåtseende ekolod. Det innebär att det första vi gjorde i båten var att borra ett 42 mm hål i botten.

Där båten nu står får man inte bottenmåla eller slipa botten så imorgon fredag ska båten flyttas så vi under helgen får göra klart botten så vi kan sjösätta på måndag. Hålet till ekolodet behövde lite justering med epoxispackel. När jag slipade detta kom genast Harbour Master och stoppade mig. Han var en mycket bestämd person, en sådan som inte är intresserad av diskussioner.

1 kommentar:

  1. Hej hoppas ni har det bra i Holland,och att era väskor kommit fram.
    Glöm inte att täta hålet.........

    Kram Mari och Thore

    SvaraRadera