Translate

tisdag 24 april 2012

Rigghaveri pa Amsterdams kanaler

Texel till hoger i bild

















Vi blev fem batar som skulle ga i konvoj genom Amsterdam pa natten. Vi gjorde oss klara att ga genom den forsta bron till kl 00 som sagts. Efter vantan med kaffe i sittbrunnen fick vi till slut bekraftelse om brooppning kl 01.
I forsta slussen kom Polisen och gjorde nykterhetskontroll pa alla batarna. Det gick bra! I Holland ar gransen 0,5 promille saval pa sjon som i trafiken.
Mellan broarna blev det ibland lite kortare och ibland lite langre vantetid.
Pa ett stalle fick vi vanta ratt lange. Till slut oppnade bron vi vantat pa. Da visade det sig att detta var motesplatsen for konvojen som passerade at andra hallet. Den motande konvojen bestod av en superstor pram och tva segelbatar. Pramen var sa stor att vi fem batar tvingades allra langst ut i kanten pa kanalen for att ge pramen fri vag.
Det vaxte stora trad langs kanalkanten. Tradens grenar hangde vackert ut over kanalen. Skepparen i den ketchriggade motorseglaren Texel uppskattade nog inte skonheten i detta. Han lyckades fastna sa illa med sin mesanmast i grenverket att masten havererade. Lyckligtvis blev ingen skadad.
Vi stannade fore sista bron som aven gar att passera dagtid. Detta for att fa lite somn. Klockan var nu 04.
Vi stannade tillsammans med en av de ovriga batarna som seglades av en ensamseglande hollandare. Han var valdigt kritisk till Amsterdams hamnmyndighet som slappt in den stora pramen tillsammans med oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar