Translate

lördag 8 december 2012

Möten och avsked

Anniara lämnar Las Palmas


Någon trodde att det var ensamt att vara på långsegling. Det är tvärtom. Har aldrig haft så många vänner och kontakter som nu. Vissa träffar man och umgås en kväll. Vissa seglar man ihop med någon vecka.

Gudrun och Göran i båten Anniara träffade vi första gången i Oban i Skottland i mitten av juli. Ett par veckor senare återsågs vi i Cork på Irland. Därifrån seglade vi ihop ner till gränsen Spanien/Portugal. Då hade vi båda ärenden till Sverige och skiljdes åt. Sedan återsågs vi på Isla Graciosa och har varit tillsammans hit till Las Palmas. Gudrun och Göran har blivit riktigt goda vänner till oss och det var därför lite vemodigt när dom nu lämnar Las Palmas med destination Kap Verde och sedan Karibien. Själva blir vi kvar här ett tag till. Någonstans, någon gång ses vi igen.

Häromdagen träffade vi Sven och Nicoline som seglar en Hallberg-Rassy 39. Dvs en systerbåt till Balance. De har nu varit ute i 18 år. De är 81 respektive 84 år unga. Har numera sin bas på Las Palmas. Sven sa: ”Det är klart, man kunde ju segla till Medelhavet men där är ju så himla kallt!”

2 kommentarer:

 1. Hej på er!

  Vi som skriver heter Christina och Jan Backe. Vi har följt er segling ner till Kanarieöarna med intresse. Det var när vi läste ert senaste resebrev som vi såg att ni träffat Nicoline och Sven Sandström. De är mycket goda vänner till oss sedan några år tillbaka, då vi samtidigt seglade från St Marten till Azorerna. Vi har tyvärr blivit av med deras tel.nr, då en av våra mobiltelefoner blev saltvattendränkt. Vi kanske träffar dem där nästa höst då vi har tänkt att segla ut igen. Med dessa rader vill vi önska både dem och er er riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

  Hälsningar
  Christina och Jan
  s/y Liv
  HR 39 nr 87

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Vi åkte hem till Sverige den 19/12 och hann inte få tag på Nicoline o Sven innan vi åkte. Lovar att meddela deras mobilnr när vi kommer tillbaka i mitten januari. Vi blir glada när vi läser att ni följer vår blog. Det är väldigt roligt att få respons på det vi skriver. Kul att se att ni också seglar HR39 och att ni också är medlemmar i JRSK. (Så vi är ju klubbkompisar). Önskar er också ett Gott Nytt År och kanske vi ses på havet så småningom.
   Hälsningar Kerstin o Staffan

   Radera