Translate

måndag 3 december 2012

Las Palmas

Sandskulpturer vid Playa de las Canteras
Nu är vi s.k. ”live-aboards” i Las Palmas. Här skall vi komplettera och göra klart en del utrustning på båten som vi inte fick tid till innan vi lämnade Sverige i somras.

Har haft besök av Gunilla o Leif, Yvonne o Lasse, Maria o Kent och Nina o Klas från Bohus-Malmön. Vi har träffat Stefan, vårt barnbarn Lovas morfar, som bor här under vintern. Stefan har ett stort kontaktnät här i Las Palmas och tar med oss på intressanta aktiviteter. Kerstins syster Karin med sina tre barn med respektiven och barnbarn som firat semester här har vi varit och hälsat på. Vi har också träffat och blivit intervjuade av Hanna Jansson som är doktorand vid Etnologiska institutionen vid Stockholms universitet. Hon gör en studie om långfärdsseglares bloggar. Har lärt oss att vi långfärdsseglare är ett ”eget folkslag” med eget språk, klädsel och bruna ben…. Det ska bli väldigt intressant att följa Hannas forskning i detta intressanta ämne!

På fredagar äter vi lunch på Skandinaviska Föreningen. På fredagskvällarna träffas de svenska seglarna vid ”svenskbordet” på Sailors Bar.

Det känns som att Las Palmas är en trevlig plats att övervintra på. Här finns mycket att göra. I stort sett all tänkbar utrustning man kan behöva till båten finns att få tag på här. Klimatet är underbart men de senaste dagarna har vi på kvällarna kompletterat shortsen med en varm tröja.

6 kommentarer:

 1. Och här hemma åker vi nu långfärdsskridskor på sjöarna. Inte helt fel det heller.
  Ha det så gott i värmen,
  Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får plocka fram våra långfärdsskridskor när vi kommer hem till jul.
   Hälsningar
   Kerstin o Staffan

   Radera
 2. Hej seglarvänner!
  Det var riktigt kul att träffa er och att se att ni har det bra ombord. O tack för en jättegod greksallad. Hoppas Gudrun o Göran har fått upp kätting o ankare. Blev ju lite dramatiskt då vi fick lämna kvar alltihop med en fender som markering ute på redden...
  Vi hörs o syns! Kramar Maria & Kent

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots ruskväder tyckte vi att vi fick en trevlig dag tillsammans. Ni kan läsa om upplösningen av "ankardramat" på www.anniara.se
   Hälsningar
   Kerstin o Staffan

   Radera
 3. Hej Livsnjutare!
  Härligt att följa er och har nu träffat Thomas,som fixar hela "grejen" med CD´n-färdigpackad och klar veckan innan Jul;-)Tack och kram från "Stallraga"!

  SvaraRadera
 4. Han kommer att göra det bra men se till att han inte blir för dyr!

  SvaraRadera