Translate

måndag 25 mars 2013

Watermaker, del 2

Nu är watermakern monterad och provkörd. Ett sånt gott vatten den gör! Man kan nog säga att hemgjort vatten är lika gott som hembakta bullar!


En del arbete var det att få alla delar på plats. Kanske det mesta arbetet var att fundera ut hur alla komponenter skulle placeras och att hitta en bra placering i båten. Vi valde att sätta högtryckspumpen och vattenfiltren under ena kojen i förpiken. Membranet placerade vi vertikalt i garderoben i förpiken. I toalettutrymmet som ligger mitt emot garderoben har vi anslutningen till vattentanken via dess luftningsslang. Utlopp för spillvatten går via duschens avlopp i bordläggningen på babordssidan. Provsmakning av vattnet sker vid tvättstället. Intag av saltvatten via en T-koppling till befintlig bordsgenomföring. Eftersom watermakern drar mycket ström och det krävs grova kablar för att inte få spänningsfall har vi valt att koppla elen via den grova kabel som förser ankarspelet med ström.

Första igångkörningsförsöket blev lite misslyckat då vi fick ett kraftigt läckage vid membranets ena högtryckskoppling. När det var fixat fungerade dock allt som det skulle och igångkörningen firades med ett glas friskt gott hemproducerat dricksvatten!

2 kommentarer:

  1. Grattis! Bra jobbat! /Janne

    SvaraRadera
  2. Jag vet hur mycket pill det är att montera dessa underverk , så det måste kännas skönt att detta är fixat. Nu är det bara att kasta sej över nästa sak på den oändliga listan!!
    Kjell o Lena

    SvaraRadera