Translate

måndag 13 maj 2013

Atlantic Rally for Cruisers (ARC)

ARC-rallyt går av stapeln omkring den 25 november varje år. Rallyt har seglats varje år sedan 1986. Seglingen startar i Las Palmas, Gran Canaria med målgång i Rodney Bay på ön St Lucia i Karibien.

Deltagarantalet är max 245 båtar och anmälningslistan är som regel fulltecknad i januari. Maximala antalet deltagande båtar begränsas av antalet tillgängliga platser i marinan i Las Palmas. Under hösten är gästplatserna reserverade för ARC och mer än 245 båtar finns inte kapacitet för.

Nytt för i år är att man har infört en extra start den 10 november. Seglingen kommer att gå med mellanstopp på Kap Verde men med slutmål på St Lucia precis som den vanliga "arken". Denna segling går under benämningen "ARC+ Cape Verde 2013"

Från Las Palmas till Mindelo, Kap Verde är det 850 sjömil. Från Mindelo till St Lucia är det 2150 sjömil. Totalt 3000 sjömil. Man räknar 5-7 dygn till Kap Verde och 12-16 dygn från Kap Verde till St Lucia.

s/y Balance har idag anmält sig som deltagare i seglingen!

6 kommentarer:

 1. Förutom frågan om plats i resp ARC så låter ju ert val som ett bra sätt att få två ben på överfarten, ett något kortare väl lämpat för sluttester inför det längre! Själva har vi roat oss med en NW eskader "all the way to Läsö" över Kristi Himmelsfärds helgen. 7 båtar med mkt trevlig samvaro. C & L-E

  SvaraRadera
 2. Det måste varit många båtar på Läsö. Våra kompisar i JRSK (Jordenruntseglarklubben) hade också eskader dit.

  SvaraRadera
 3. De låg tvärs över våra platser, därtill hade Kryssarklubben sin årliga våreskader till läsö, så det var en hel del båtar där. Men inte så fullt som det kan vara på Kristi Himmelsfärds helgen.

  SvaraRadera
 4. Vad spännande med Atlanten. Och race. Eftersom jag kommer att fortsätta att jobba utefter vägen är jag särskilt intresserad av uppkoppling. Hoppas att jag kan få ställa några frågor om det när det är dags... Lycka till med ARC seglingen.

  SvaraRadera
 5. Roligt att höra från dig Tiina och roligt att höra att ni är på väg. Hör gärna av dig med eventuella frågor. Har ni någon blog?

  SvaraRadera
 6. Javisst har vi det :-) sysofia.wordpress.com Och tack, jag kommer säkert och ha en och annan fråga.... Men jag får ju många fina tips bara genom att läsa er fina blogg.

  SvaraRadera