Translate

måndag 11 november 2013

Dagen vi väntat på



Man kan tycka man har gott om tid att bli klar men ändå blir det väldigt stressigt sista dagarna. Sista natten iland blev toaletten full med vatten och dags att byta packningar timmarna före start.

Kerstin känner sig fortfarande lite trött efter borrelian och vi har därför beslutat att ta med oss en extra gast under passagen till Kap Verde. Det är danskan Dorte som följer med oss. Vi har känt Dorte en tid då hon varit med och vandrat med oss i bergen på Gran Canaria. När vi kommer till Kap Verde flyger Dorte tillbaka till Las Palmas för att vara med i ARC-starten den 24 november. Hon seglar då i en 10-mans besättning på danska båten Essex Girl.

Efter ett dygn tillsammans ombord känns det som vi fått med oss en perfekt gast. Dorte och jag turas om i 4-timmars vakter medan Kerstin kan ta det lite lugnare.

Våra första försök att styra med nya vindrodret blev inte så framgångsrika och vi styr nu med elektrisk autopilot. Strömtillgången har hittills varit god och när solen nu kommit upp laddar det på med upp till 10 ampere.

4 kommentarer:

  1. Hej på er!
    Gott att ni är på väg, följer er via WCC fleet, typiskt att ting skall krångla in i det sista, men bättre toa bekymmer i hamn än till sjös! Hoppas Kerstin tar sig, så bra att ni kunde få med en gast på första benet. Hälsningar från ett genomvått Sverige, Novemberväder. Hälsningar C & L-E

    SvaraRadera
  2. Så inspirerande att följa er! Det tog lite tid innan jag hittade era statusuppdateringar och fattade jag måste klicka på den blå tidsmarkeringen under Subject, under själva kartan med positionen.
    Det låter som en allt igenom härlig upplevelse.
    Hälsningar Katinka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var inte lätt att veta. Ska ändra detta inför fortsättningen. Hade inte själv sett hur det blev då vi inte hann testa detta innan avseglingen. Är nu på Kap Verde. Fortsättning följer...

      Radera
  3. Grattis till att Ni kom fram till första målet långt nere i Atlanten. Nästa mål är inte så svår - bara att helt enkelt passera över en ocean! Det går helt säkert bra, så väl förbereda som Ni är. Sätt spinnakern och segla fort! På fredag får vi webbkamera inne i fyren, hoppas tekniken skall funka. Kolla Snurrans hemsida.

    SvaraRadera