Translate

måndag 23 december 2013

God jul från Bequia
När vi i frisk vind närmade oss Bequia blev vi mötta av en fotograf i en gummibåt. Han körde runt oss och tog en del bilder. Det är sällan man får möjlighet att få bilder på sin egen båt när man seglar så vi tyckte detta var roligt. Fotografen Kenmore Henville, som sysslat med yacht-fotografering i Bequia i 15 år, kom med provbilder på en USB-sticka och en inramad print nästa morgon för påseende. Vi tyckte flera av bilderna blev bra så vi köpte några av dem.

Att fira jul i Bequia är en tradition bland skandinaviska långseglare. Norskan Marianne som bodde i Bequia efter att ha havererat här med sin båt, bjöd förr hem de skandinaviska seglarna på jul. Marianne bedrev ett välgörenhetsarbete för skolan här på Bequia. Tyvärr är Marianne död men traditionen att samlas här vid jul lever vidare.

På julafton skall vi vara med på restaurangen Frangipanis strandbarbeque tillsammans med en del andra svenskar, norskar och danskar. Flera av dem känner vi från ARC-rallyt och några känner vi bl.a från JRSK. En liten sillunch blir det också med svenska sillar från IKEA i Las Palmas. Vi har en norsk akvavit som sjörullats och korsat ekvatorn genom tillverkarens försorg. Själva har vi sjörullat den över Atlanten så den måste ju bara bli perfekt till sillen. Eller kan den ha blivit för mycket sjörullad……

Vår julgran från IKEA i Las Palmas

2 kommentarer:

  1. Underbar bild på båten, vilken fart och vilket driv! Den måste ni rama in och sätta på väggen! Hoppas det finns med mer av masten på originalbilden bara... God fortsättning och Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  2. Hej! Visst hade vi skön gång på Balance när fotografen mötte. Vi har 63 exponeringar att välja bland för "väggbilden". Gott Nytt År!

    SvaraRadera