Translate

lördag 14 december 2013

Rodney Bay till Marigot Bay


I torsdags lämnade alla båtarna som varit med i ARC+ Rodney Bay och gick till Marigot Bay för ett beachparty som ARC arrangerade där. Detta naturligtvis för att vi skulle lämna plats i Rodney Bay för de ankommande båtarna från den ”stora” ARC:en. I samband med detta upptäckte vi ett fel på vår generator så vi har nu kopplat in en reservgenerator.

I onsdags anlände danska båten Essex Girl till Rodney Bay. Dorte som seglade med oss från Las Palmas till Kap Verde har seglat med Essex Girl i ”stora” ARC:en från Las Palmas. Dom var tio st i besättningen och hade haft en tuff segling. Dom hade fått saltvatten i motorn via avgasröret. Eftersom dom var beroende av motorn för strömförsörjningen ombord kunde de inte köra sin watermaker och fick ransonera vattentilldelningen och hade dåligt med strömkapacitet till navigationsinstrument, lanternor, AIS etc.  Flera segel hade de skörat i de hårda vindar de varit ute i. När de kom till Rodney Bay flyttade Dorte över till oss och har nu seglat med oss till Marigot Bay.

Essex Girl bogseras in i Rodney Bay Marina


Marinan i Rodney Bay är jättefin. Fina stabila flytbryggor med fingerpontoner. Stort utbud av service, butiker, båttillbehör, restauranger.

I Marigot Bay ligger man på boj. Vi har en boj i fören och en boj i aktern. När vi kom hit efter en skön segling i varma, härliga slörvindar blev vi ”antastade” av ett flertal boat-boys som vill sälja frukt, bröd, restaurangförmedling m.m. Vi köpte en del frukt av en kille i en kanot utklädd till jultomte. Först ville han ha 80 EC-dollar men det slutade med 10 EC-dollar. Viken omges av höga berg och det växer mangrove ända ner i vattnet. I mangroven runt viken ligger några mindre restauranger. På ena sidan av viken ligger byn och där finns bryggor där framförallt stora megayachts förtöjer. De megayachts som ligger här är motorbåtar 60-80 meter långa.

Valutan här är ”Eastern Caribbean dollar”, kallas EC-dollar. EC-dollarn har en fast kurs mot US-dollar som ger 2,67 EC för en US. ”EC come, EC go” Ibland anges priser också i US-dollar så det gäller att hålla rätt på vilket som avses.

Förutom att vi träffar ganska många amerikanska seglare blir vi påminda om närheten till USA när vi handlar. Häromdagen skulle vi köpa ett nytt skot och priset anges då per fot. Vi köpte bensin till utombordaren och den säljs naturligtvis i gallons. Idag åt vi pizza på en restaurang vid stranden. Då fick man välja 8 eller 12 tums pizza!

1 kommentar:

  1. Hej på er, gott att höra att hamnlivet är utvecklande, välkomna åter till bloggen, har följt er dag för dag på ert andra forum. Känns som er resa funkat väl och med få störningar! C + L-E

    SvaraRadera