Translate

torsdag 22 januari 2015

Semesterliv i Sainte Anne


Badtermometern visar 30 grader när man kastar sig i vattnet. Ändå känns det svalkande, nästan lite kallt, när man hoppar i. Man kan dock vara i vattnet hur länge som helst.

Vi har det ganska behagligt i St Anne där vi nu varit ankrade sedan jul. Har inte bara latat oss utan också fixat en del med båten, gjort vandringar och hyrt bil och rest runt på Martinique.

Vår watermaker läckte kraftigt vid igångkörning. Hade skaffat en extra ändplugg i reserv och bytte den vilket löste det värsta läckaget. Det läckte dock lite grand även i andra änden av watermakerns membram så vi behövde ny ändplugg även där. Watermakern tillverkas hos EchoTec i Trinidad och det visade sig att de har en återförsäljare i le Marin (på svensk-franska ”Marängen”) som ligger på dingeavstånd från oss.

Vårt elektriska ankarspel går lyckligtvis att manövrera även manuellt för det har emellanåt valt att inte riktigt tjänstgöra som det ska. Nya kol till elmotorn fanns också att få tag på i le Marin. Så nu ska spelet fungera som det är tänkt.

Sjövattenpumpen till vår Volvo Penta motor har börjat läcka. Upptäckte det när jag lade märke till en saltavlagring under pumpen. Återförsäljare till Volvo Penta finns också i le Marin. För att fixa läckaget behövde vi två st tätningsringar som enligt uppgift på Volvo Pentas hemsida skulle kosta ca 150 kronor/st. Dock säljer man dem inte på det viset. Då tjänar man ju inte så mycket. Man var tvungen att köpa ett ”kit”. Det kostade ca 2000 kronor. ”Kändes som att dom skickat rånarluvorna på tvätt”  (citat Peter Lindblom)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar