Translate

tisdag 26 april 2016

We love Utila!

På Utilas huvudgata samsas tuctucs, fyrhjulingar, golfbilar, motorcyklar, scooters, cyklister och fotgängare. Det finns inga trottoarserveringar på Utila, inga trottoarer heller. Gatan är ca 3,5 meter bred och över gatan hänger trädens grenar, blomster och en mängd elledningar. Om man säger att vart femte hus är en kyrka så överdriver man. Men bara lite.

Turistlivet domineras av en mängd back-packers och, just nu, två pensionärer. Turistsäsongen går mot sitt slut och när vi ankrade i viken var vi enda segelbåten. Det har kommit ett par båtar under tiden vi varit här.

Dykbranschen är väl representerad här och det är inte konstigt. Dykförhållandena är helt magnifika. Vi gjorde idag två dyk med College of Diving. Två dyk på två olika platser. Båda bland det vackraste vi sett under ytan. Branta klippväggar, tunnlar, fantastisk korall, kristallklart vatten. Hade hoppats vi skulle fått se whalesharks men dom visade sig inte. Våra kompisar i OCC-rallyt som var här för några veckor sedan hade bättre tur och fick se dessa imponerande varelser.

Imorgon tisdag lättar vi ankare och seglar mot Isla Mujeres i Mexico. Beräknar att vara där på torsdag.

Färdvägen till Mexico

Huvudgatan Utila

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar