Translate

tisdag 19 april 2016

Tillbaka på Roatan, Honduras






















Vi har haft ett avbrott i vår segling under tre veckor och varit hemma i Sverige för begravning av Staffans far som nyligen gick bort 92 år gammal. Under tiden vi varit hemma har Kerstin hjälpt sin mor, 97 år gammal, att komma in på äldreboende.

Det har nästan tagit oss fyra år att segla dit där vi nu befinner oss. När man flyger tycker man att det tar lång tid när det tar 38 timmar.

När vi åkte hem hade vi nästan tomma väskor vilket innebar att vi kunde fylla väskorna med utrustning på återresan.

Vi besökte Hallberg-Rassys trevliga och servicevänliga tillbehörsbutik HR-Parts i Ellös. Kompletterade där en del utrustning till båten och köpte bl.a. en ny sprayhood. Den gamla sprayhooden har sett sina bästa dagar. Solen tar styggt i tropiskt klimat! Har också varit hos Hjertmans och där har vi köpt en liten frys till båten. När vi reste tillbaka tangerade våra packningar tillåten maxvikt.

Vi har också kommit över ett ex av boken som alla talar om. Spänningsromanen ”Diktaren” som utspelar sig på Flatön i Bohuslän. Skriven av Katinka Bille. Katinka varvar sitt författande med långsegling. Just nu är hon med sin man Odd i Svarta Havet efter en spännande resa via Donau. Hon skriver också en utmärkt blogg; katinkabloggen.se

Diane och Jeff från engelska båten Horizons tog emot oss på bryggan när vi återvände till Balance på Fantasy Island Marina. Diane och Jeff har seglat med oss i OCC-rallyt men stannade på Providencia för att invänta en försändelse med reservdelar till autopiloten. När delarna efter ett par veckors väntan anlände så passade de inte. De har sedan handstyrt sin båt i fyra dygn från Providencia till Roatan i Honduras.

Fantasy Island Marina ligger med öppna havet utanför. Havsvågorna bryter mot ett rev några hundra meter från där vi ligger. Innanför revet är vattnet alldeles lugnt. Tillvaron här är mycket behaglig men vi planerar ändå för vår fortsatta segling. Om några dagar seglar vi till Utila som också är en ö i Honduras.

Det börjar bli dags att bestämma var vi skall tillbringa den kommande orkansäsongen. Man brukar räkna tiden juni till november som orkansäsong i Karibien. Vi har inte helt bestämt oss ännu och väljer mellan två alternativ. Väger för- och nackdelar mellan alternativen. Återkommer om detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar