Translate

tisdag 7 juni 2016

Storm och motorproblem

Vi är vid röda krysset
Befinner oss nu i North Palm Beach. Här har vi haft trevligt umgänge med Kaj Liljeblad och Eva Skoglund. Kaj och Eva har seglat över Stilla Havet med sin Amel 54:a Amelit. Har nu bestämt sig för att byta till motorbåt. Här i North Palm Beach har de köpt en Nordhavn 78 med namnet Ammonite. ammonite78.com Med Ammonite tänker Kaj och Eva gå jorden runt. Det är inte många motorbåtar som kan göra en sådan resa men Ammonite har bränslekapacitet för 4000 sjömil vilket gör att de klarar alla ocean-passager på jorden.

Tiden juni till november räknas som orkansäsong i Karibien. Värsta oväderstiden brukar vara september – oktober men just nu väntar vi ett storm/orkan väder som passerar Florida och går vidare ut i Atlanten. Det verkar som att ovädret ska passera lite norr om oss.

Ett annat bekymmer vi har just nu är att vi har ett läckage av kylvatten i vår motor. Vi ligger ankrade utanför en marina. Har fått tag på en mekaniker som ska hjälpa oss med motorn. Det var OK för mekanikern att komma ut till oss på ankarplatsen och åtgärda motorn där. Tycker dock inte att det känns så bra att ligga för ankar med motorn demonterad när stormen passerar och inte ha möjlighet att starta motorn i händelse av att man eventuellt skulle dragga. Därför har vi nu hyrt en plats på Old Port Cove Marina. Vi är enda segelbåten på hela marinan och definitivt minsta båten i hela marinan. På bryggan där vi ligger har en amerikansk golfspelare med ett förnamn som ett djur i Afrika sin båt.

Eftersom vi har bokat upptagning av Balance den 15 juni och flyg till Sverige den 21 juni känner vi just nu en viss brådska att få motorn fixad så vi kan komma vidare. Vi har en bit kvar.

Ammonite, Nordhavn 78

1 kommentar:

  1. Trots den stora tuffa motorbåtens alla detaljer, hade det nog känts tryggare med en mast och ett segel - vi vet ju hur motorer kan bli...just det!

    SvaraRadera