Translate

onsdag 7 november 2012

Kanarieöarna


Lämnade den trevliga marinan Quinta do Lorde på Madeira söndag 4/11 och kom efter 52 timmar till Isla Graciosa.

Seglingen innebar en del växlande väder. Bl.a fick vi några s.k. squalls. Man ser på radarn hur ett regnmoln närmar sig. Vinden ökar till kulingstyrka samtidigt som det kommer mycket kraftigt regn. Regnet är så kraftigt att om man andas lite fel får man kallsupar! Man kan nog sammanfatta överseglingen med att det var väldigt skönt att komma fram!

Vid framkomsten börjar nästa fight. Man skall förboka plats på Isla Graciosa vilket vi inte gjort. Vi tar sikte på en ledig plats bredvid den svenska båten Loupan. (Vi slussade tillsammans med Loupan i Caledonian-kanalen). På bryggan står en hotfull uniformerad säkerhetsvakt med batong, handklovar och visselpipa. Han står inte där för att hälsa oss välkomna! Han talar inget annat språk än spanska men det är ändå väldigt lätt att förstå vad han menar. Vi lägger fast båten för att försöka förhandla och får assistans av en spanjor som pratar lite engelska. Till slut får vi tillstånd att ligga en natt men får då flytta båten till andra sidan bryggan.

Nästa morgon går vi upp till Harbour Master, som inte tjänstgjorde när vi kom in. En mycket vänlig och tillmötesgående person. ”Jo, tre-fyra nätter går nog att lösa” ”Ja kanske fyra-fem också”. ”Vill ni ligga en vecka, jo men då säger vi det”
Så förskottsbetalade vi och så var saken klar. Trots överbeläggningen var hamnavgiften den lägsta vi hittills stött på, ca 82 SEK/natt.

Isla Graciosa är en sagolik plats. En sandö med ett par vulkaner. Här finns inga bilar annat än några Land-Rovers. Inga gator utan det är sand överallt. Det är som att gå på en sandstrand när man går inne i själva byn. Någon sa att detta är som världens ände.
Men: ”It is not the end of the world, but you can see it from here”

10 kommentarer:

 1. Hej! Är ni på Lanzarote? Kommer ni till Gran Canaria? Skulle vara roligt att träffa er och se båten. Vi är här till den 24 november.
  Hälsning Yvonne och Lasse Hedlund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har tänkt oss till Gran Canaria efter den 25 november. Det går inte att komma in i hamnen före den 25:e pga ARC-rallyt med 250-300 båtar som startar då.

   Radera
 2. Vackert ungdomar – ni imponerar – igen!
  Kul att det blev Isla Graciosa, då får man snart läsa mer om ön i er utmärkta blogg.

  Hälsar
  Christina och Björn Sigrelius

  SvaraRadera
 3. Hej Seglarvänner.
  Vilken häftig ö! Har gått in på Google Earth och "flugit runt". Verkar i alla fall lätt att hitta en egen sandstrand.
  Era prylar har anlänt. Ligger nerpackade i Kanarieväskan.
  Kunde först inte begripa vad jag hade beställt...
  Vi ses på GC.
  Kent & Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen tuffingar! Vi skulle aldrig vågat slåss med spansk hamnpolis!
   Vi låg ankrade i playa Franceca, längre västerut.
   Hoppas vi ses såsmåningom
   Birgitta o Håkan

   Radera
  2. Spanjoren som assisterade oss vid förhandlingen sa om securityvakten: "he is a very small man" och om den snälle harbourmastern "he is a man!" Här är otroligt skönt att vara! Vi har pratat med en svensk tjej med två barn i en Ovni som träffat er när ni var här. Hon har sina barn i skolan här. Har varit här i 1,5 år.

   Radera
 4. Vad långt ni kommit! Javisst är det fint på Graciosa! Vi var där på vår segling 2004, och på La Gomera som också är en jättefin ö! Ha det fortsatt bra! Magnus och Sara, mahimahi.se

  SvaraRadera
 5. Roligt att följa er här! Gott att ni landar ibland efter all dramatik till sjöss. Vi saknade dig Kicki på gåsmiddagen!
  / Ami

  SvaraRadera
 6. Hej på er! Hoppas att ni får en fortsatt bra resa! Vi följer er och kollar er rutt. Vi lämnar Maria och Kents lägenhet när de kommer om 2 veckor.
  Ta vara på er och ha det så gott!!
  Hälsningar Yvonne och Lasse

  SvaraRadera