Translate

fredag 2 november 2012

Sverigebesök

Madeirapool


















Vår son Göran med dotter Lova (8 år) har varit på besök hos oss under en vecka. (Lovas höstlov) Vi har bl.a hyrt bil och gjort utflykter på ön. Vägnätet på Madeira är fantastiskt. Branta backar (har sett varningsskyltar för 27% stigning!) skarpa kurvor, vägtunnlar.

Lova är förtjust i att bada. Här finns dock inte några badstränder på hela ön. Det finns en del pooler och en del är naturliga pooler där man skärmat av havet med en mur som skydd men där havsvattnet spolar in vid högvatten.

Vi har nu varit i en marina som heter Quinta do Lorde i ungefär 1,5 vecka. Det är en ganska nybyggd och mycket trivsam marina. Kanske lite för dyr för vår smak. Har kommit underfund med att det nästan bara är vi svenskar som betalar fullt pris i marinorna. Nästan alla andra har någon form av rabatt genom sina respektive länders segelorganisationer. Sedan 1970-talet är vi medlemmar i Svenska Kryssarklubben som dock inte verkar ha avtal med några marinor utomlands. Vi har därför nu blivit medlemmar i franska STW. På marinan vi nu ligger medför detta 40% rabatt och medlemsavgiften är snabbt intjänad.

Vädret domineras just nu av lågtryck. Det regnar och blåser en del. Temperaturen är dock fortfarande angenäm, ca 25°. Många av båtarna här väntar på ett väderomslag för att sedan ta sig mot Kanarieöarna. Själva tänker vi oss mot Lanzarote. Avsegling, med hänsyn till nuvarande väderprognoser, blir troligen i första halvan av nästa vecka.

Lova hjälper till med riggarbeten

2 kommentarer:

  1. Halloj! Det är så roligt och spännande att följa er på eran resa! Vad härligt att få besök:-))
    Hoppas ni har det riktigt bra! Vad skönt att slippa den svenska hösten när det knappt blir ljust på hela dagen! Önskar er fortsatt go tur! Kram Lennart och Tusse

    SvaraRadera
  2. Nämen!
    Där e ju jag och Lova! :)
    Tack igen för en trevlig vecka.
    / Göran

    SvaraRadera