Translate

måndag 26 november 2012

Marinan Las Palmas

s/y Balance i Las Palmas


Starten av ARC-rallyt har skjutits fram från söndag 25 november till tisdag 27 november. Detta pga dåliga väderprognoser. Vindriktningen är sydlig vilket medför att båtarna får starta med kryss. Inget vidare att börja en oceanöverfart med kryss. Dock har man släppt iväg racing-klassen enligt plan.

Eftersom vi ligger ankrade utanför marinan och väntar på att ARC skall starta innebär förseningen att vi får ligga kvar för ankar. När vindriktningen är sydlig går vågorna rakt in på ankarplatsen och det är ganska obekvämt. Vi vågar inte lämna båten under rådande omständigheter. Sjösjukan är inte långt borta.

Eftersom racingklassen i alla fall startade den 25:e så bearbetade vi marinakontoret för att få en av de platser som då blivit lediga. Till slut fick vi som vi ville och ligger nu inne på marinan ihop med ARCbåtarna som startar på tisdag.

1 kommentar:

  1. Ligger till ankars utanför Rotterdam, 17ms nord, men båten är ju lite större. Skönt ni kom in till slut. Tips om en annan blog matildacroy.blogspot.se hon drar hon också nu, lite som ni gjort.
    Ha det bäst o segla plant.
    Häsar Lasse
    Ps följer er hela tiden, bara så ni vet...

    SvaraRadera