Translate

fredag 19 april 2013

Vädervarning

133-fotaren Antares från Jersey i Calima-diset

I Las Palmas varnas det nu för att det blir 35 grader varmt under helgen. Detta förorsakas av ett högtryck över Sahara. De varma vindarna tar sig hit till Kanarieöarna. Med sig för dom då ett sanddamm. Fenomenet kallas Calima. Det fina sanddammet letar sig in överallt.

Det bor rätt många svenskar i Las Palmas under vintern. Dels är det många som väljer att hyra en lägenhet här några månader och sen är det många seglare som väljer att övervintra här. Nu har många av dessa återvänt till Sverige eftersom dom tror att det blivit varmt där. Några svenska båtar som skall tillbaka till Sverige har givit sig hemåt via Madeira och Azorerna.

Vid "svenskbordet" på Sailors Bar träffas de svenska seglarna varje fredag kväll. Ibland har vi varit omkring 20 st. Ikväll blir vi nog ett fåtal. På bergsvandringarna brukar vi ofta vara omkring tio deltagare. Idag var vi tre långbenta män och det gick i ett rasande tempo.

4 kommentarer:

 1. Det verkar vara ett riktigt pensionärsliv.............

  SvaraRadera
 2. Undrar just om det kan bli bättre! Dessutom får man komma till Malmön över sommaren.

  SvaraRadera
 3. Hej på er igen.
  Låter ljuvligt. men inte riktigt ännu!
  Trevligt att följa era tekniska projekt, så här på distans så förefaller allt löpa väl. Själva så ser vi fram emot en "långhelg" siktar på Väderöarna om nu vädret tillåter, en faktor att alltid hålla i minnet.
  Christina & Lars-Erik

  SvaraRadera
 4. Perfekt att gå till Väderöarna innan säsongen kommit igång på allvar. På sommaren kan det ju vara ganska trångt där. Nästa projekt här är en relativt omfattande riggrenovering och är just nu något drabbade av "manana", dvs det tar rätt lång tid.

  SvaraRadera