Translate

fredag 4 oktober 2013

Oktober i Las Palmas

HMS Gladan i Las Palmas

Båtar som ankommer till Las Palmas efter den 1 oktober får inte längre plats i marinan. De blir hänvisade till den stora ankringsviken som ligger precis norr om marinan. Många av de långliggare som har sina båtar här får flytta ut ur marinan. Detta för att ge plats åt de totalt nästan 300 båtar som ska segla Atlantic Rally for Cruisers (ARC). En del av deltagarna är redan på plats och övriga är på ingång.

Det blir två starter i ARC i år. Första starten, som vi är med i, går den 10 november. Vi seglar då med mellanstopp i Mindelo på Kap Verde för att sedan fortsätta därifrån den 20 november mot St Lucia i Karibien. Det är 50 båtar som vi startar ihop med. Den 24 november startar 245 båtar som då seglar direkt från Las Palmas till St Lucia.

Häromdagen kom svenska marinens utbildningsfartyg HMS Gladan till Las Palmas. De skall vara här ett tag innan de seglar över Atlanten. Gladan har fått en fin plats i marinan. Under ett par dagar var Gladan vår närmaste svenska granne.

Under en tid har temperaturen varit omkring 30 grader. Har en del jobb att utföra ombord och ibland går det inte så fort i värmen. Det finns en utrustningslista inför ARC där vi bockar av punkt efter punkt. Länspumpar, träplugg vid varje bordsgenomföring, danbuoy med lampa o reflex, livbojar med båtnamn, reflex, visselpipa, drivankare, radarreflektor med min 10 kvm reflekterande yta, nödraketer, grab-bags mm mm.

När vi seglar ARC har vi en norsk systerbåt med i seglingen. En Hallberg-Rassy 39 med segelnr 66. Vårt segelnr är 67! Den norska båten seglas liksom vi av en 2-mans besättning. Gasten i den norska båten är svensk och dessutom från Bohus-Malmön!

4 kommentarer:

 1. Hej på er!
  Här är också ca 30 grader i ruffen - vi är på Ibiza, som sista utflykt innan vintervila i Torrevieja, och jag hemma o jobbar...
  Härligt att höra att ni har det bra, hoppas att ni träffat Pangea Ultima, de har kommit till Kanarieöarna nu!
  Kram, Thomas o Irene

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jodå, Pangea Ultima var med på det obligatoriska "fredagsmyset" på Sailors Bar i fredags. Kerstin är i Gbg och skulle komma hit idag men reste med ett irländskt flygbolag som misslyckades så hon kommer på måndag med Vingresor istället.
  Ha de gott!
  Staffan

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin och Staffan!

  Ni är grannar med ytterligare två systerbåtar, Liv och Tacoma!
  Vi ligger i ankringsviken.
  Vi kommer förbi vid tillfälle.

  hälsar Anders och Eva

  SvaraRadera
 4. Hej Anders o Eva!
  Välkomna till Las Palmas. Träffade Liv i fredags. Vi ligger längst ut på brygga L (10). På onsdag har vi bergsvandring från Cruz de Tejeda till Artenara. Vi samlas vid K-bryggan kl 08.50 och går sedan till busstationen St Telmo och därefter buss upp i bergen. Ta med matsäck o vatten. Det är en trevlig tur! Meddela gärna Liv också.
  Hälsningar
  Staffan

  SvaraRadera