Translate

söndag 27 oktober 2013

Två veckor till ARC-start


Under veckan som gått har vi bl.a. monterat länspump i sittbrunnen med 10 meter slangdragning i båten. Vi har ökat ut solcellskapaciteten med fyra nya paneler à 80 watt. De två solcellspaneler vi har sen tidigare sitter inte optimalt monterade då de ofta träffas av skuggor från antennerna i aktern. Man brukar säga att så fort man sätter in en kyl i en båt så har man strömförsörjningsproblem….

När Kerstin var i Sverige i september blev hon fästing-biten. Tre veckor senare fick hon röd ring runt bettet, stickningar i armar och ben, värk i ett knä och trötthet. Behandlades mot borrelia med antibiotika och besvären var borta innan hon återvände hit till Las Palmas.

Nu har besvären delvis återkommit och Kerstin sökte då läkare. Läkaren drog genast slutsatsen att hon fått urinvägsinfektion då hon hade en liten mängd leukocyter i urinen.

Kerstin kontaktade SOS Medical (som administrerar vår reseförsäkring) som återkom och sa att hon skulle gå till Universitetssjukhuset. Där bedömde man besvären som allergi och ordinerade antihistamin.

I Sverige finns många farliga djur. Giftiga ormar, farliga insekter (fästingar), vilda vargar och björnar. På Gran Canaria finns inga farliga djur eller insekter och läkarna här verkar inte känna till t.ex borrelia.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vi blev genast mycket intresserade av alla era solceller, framför allt hur ni fått till det. Återkommer via annan mail, förstår om det är fullt upp nu, så nära starten! Hoppas att ni får en fantastisk segling - jag ska hem till Göteborg i övermorgon, inte lika lockande...
    Lycka till,/Lira

    SvaraRadera