Translate

torsdag 27 mars 2014

En lång dags färd…..

Vulkanen på MontserratNär vi lämnade St Barts fortsatte vi norrut till St Martin. St Martin har en fransk sida och en holländsk sida och det gäller att hålla rätt på in- och utklareringar i respektive land.

På St Martin träffade vi Barbro o Pekka i Corona Aq. Vi seglade samtidigt över Atlanten med ARC i höstas och känner varandra ganska väl efter ett år tillsammans i Las Palmas. Det var Pekkas 4:e ARC-segling och Pekka är lite av veteran inom ARC. Han var med på första ARC-rallyt 1986 och har gjort alla sina ARC-seglingar med Corona Aq som är en L32 från 1965.

Barbro o Pekka beräknar att lämna St Martin i mitten april för att då segla tillbaka över Atlanten via Azorerna och sedan tillbaka till Las Palmas där det är mänskligt att leva. På St Martin träffade vi också Ann-Marie och Rolf på båten Dark N Stormy från Jönköping och Kate och Janne på Solit från Resarö.

Kate och Janne har vi stött ihop med ett par gånger tidigare, faktiskt på båda sidor av Atlanten, och vi seglar nu tillsammans söderut. Från St Martin har vi ca 500 sjömil ner till Trinidad där vi ska lyfta Balance i slutet av april. St Martin blev vår nordligaste punkt och vi har nu vänt söderut.

I morse startade vi 0430 från Nevis med kurs mot Guadelope. Framme kl 1730. Det är 74 sjömil och vi hade tidvis en helt underbar segling. På vägen passerade vi Montserrat där man hade vulkanutbrott så sent som 1995.

Kate o Janne från Solit

1 kommentar: