Translate

måndag 14 april 2014

Upptagning planeras
Fick ett mail från min syster som berättar om våren hemma i Sverige och vårrustningen av deras båt, en Najad, som skall sjösättas slutet april. Här är det tvärtom. Vi tar upp vår båt i slutet april. I Karibien räknas tiden juni – november som orkansäsong. Själva väljer vi att ta Balance på land under denna tid och åka hem till Sverige och njuta av svensk sommar.

Grenada och Trinidad är platser där många väljer att förvara sina båtar under orkansäsongen vilket också godkänns av de flesta försäkringsbolag. Grenada ligger på 12:e breddgraden och Trinidad på 10:e och det räknas som utanför orkanområdet.

Om ett par dagar är det två år sedan vi sjösatte Balance i Holland. Vi hade en dykare som gjorde rent botten innan vi lämnade Las Palmas men botten har nu en hel del beväxning vilket sätter ner vår fart genom vattnet en del.

En del båtar förbereder hemsegling över Atlanten. Den klassiska vägen tillbaka går via Bermuda och Azorerna. Många väljer också att starta från St Martin. Det finns också en del som sätter båten på ett fartyg som levererar båten till Southampton i England.

Just nu ligger vi i St George på Grenada. Tänker imorgon gå till Prickly Bay som ligger i sydänden av Grenada varifrån vi har ett bra utgångsläge för överseglingen till Trinidad.

2 kommentarer:

  1. Är det verkligen tillåtet att göra sådär, att välja sommarväder året runt? ;-) Nu måste jag kolla på kartan var Trinidad ligger.

    SvaraRadera
  2. Jo Katinka, det är ju så det ska vara!

    SvaraRadera