Translate

tisdag 22 april 2014

I Chaguaramas, Trinidad

Sömmen till rattskinnet renoveras
Hade en fin nattsegling från Prickly Bay på Grenada till Chaguaramas på Trinidad. Fullmåne. Ca 85 sjömil. Under seglingen blev vi anropade på vhf-radion av den svenska båten Ismini. Dom hade sett på sin AIS att en annan svensk båt var ute och seglade. Vi kände inte varandra tidigare men det visade sig att vi båda är medlemmar i JRSK (Jordenruntseglarklubben) och dessutom har Mats på Ismini och jag under två år gått i samma skola. Passerade öster om oljeborrplattformen Hibiscus enligt de råd vi fått. Går man väster om Hibiscus kommer man eventuellt onödigt nära Venezuelas kust vilket skall undvikas då där finns en viss piratrisk. Vi blev lotsade in till bryggan vid Coral Cove Marina av Kenneth på svenska båten El Cordero. Kenneth hade också reserverat plats vid bryggan åt oss.

Kenneth är sedan många år gift med Vidya som är infödd trinidianska. Tillsammans har dom seglat jorden runt. Också levt några år i Sverige och Vidya pratar perfekt svenska. Vidya o Kenneth känner till allting på Trinidad och hjälper oss tillrätta här.

En del reparationer och förbättringar passar vi på att göra när vi nu är i Chaguaramas. Här finns en mängd företag som tillverkar och servar utrustning till yachter.

Idag har vi haft besök av Mitchel som gör smidesarbeten i rostfritt. Han ska göra en förlängning av vår pushpit med öppningar på sidorna och bad/livstege midskepps. Ett pactor-modem till kortvågsradion har vi beställt. Vi har också beställt solskyddsnät till våra vindrutor och till sittbrunnen. En ny genua ska vi beställa och håller på att ta in offerter på detta. Ett nytt gasolsystem med kompositflaskor håller vi på och undersöker. Vi är trötta på plåtflaskor som rostar och ger rostränder från dräneringshålen i skrovet. Vårt teakdäck kräver alltid ett visst underhåll med nya teakpluggar. Sen skall all utrustning tas om hand, servas, tvättas, konserveras för omkring ett halvårs förvaring.  

När temperaturen kommer upp i 35 grader så går arbetena lite långsamt….eonserveras för omkring ett halvårs förvaring.    a teakpluggar. Sen skall all utrustning tas om hand, servas, tvättas, konserve

4 kommentarer:

 1. Bad/livstege midskepps låter intressant - inte en fast installation väl? Något nerfällbart antar jag? Hoppas vi kan träffas i sommar IRL någon gång. Vi har vår lilla 606 i sjön, få se om vi vågar oss ända till Bohus Malmön med den :-)

  SvaraRadera
 2. Det blir en löstagbar stege, vikbar, med fästen i relingen. Tror det kan bli väldigt bra. Ser fram mot möte i sommar! Om 606:an känns obekväm finns det ju också bilväg. Inget får hindra vårt möte!

  SvaraRadera
 3. Lovar att det inte blir 35 grader på Malmön i sommar. Välkomna åter till kylan!

  SvaraRadera
 4. Vi hoppas på god svensk sommarvärme och tycker det ska bli roligt att komma hem till Malmön!

  SvaraRadera