Translate

onsdag 2 april 2014

VattenbojNär man seglar i Karibien är det väldigt sällan man ligger i marinor eller hamnar. Oftast ligger man för ankare i en vik. Även när man besöker städer så ligger båtarna ankrade utanför staden och hamnanläggningar saknas oftast. När man behöver fylla färskvatten blir det ibland lite besvärligt. Ofta får man fylla dunkar iland som transporteras i dingen ut till båten.

I Portsmouth på Dominica har man den fina servicen med vattenbojen, som syns på bilden, och som man kan tanka vatten från. I Sverige är vi vana vid att vatten nästan inte kostar någonting och alltid är av hög kvalitet. Här får man alltid betala för vattnet.

På Balance har vi en watermaker som producerar 60 liter rent vatten från saltvattnet per timme. Fungerar väldigt bra. Vi är helt självförsörjande på färskvatten och har inte tankat vatten sen vi lämnade Las Palmas.

Nu har vi seglat några månader i Karibien och vi träffar ibland båtar som vi träffat tidigare. I Portsmouth träffade vi Trixie som vi hade sällskap med på vägen norrut. Via facebook fick vi veta att vi på vägen söderut passerade SuzieQ och missade ett återseende. Det kanske blir vid ett annat tillfälle.

2 kommentarer:

  1. Spännande och nya erfarenheter, som alltid i er blogg. Vilken rolig bild! Tur att ni har watermakern, måste känna skönt att den lönar sig dessutom! Fortsätt rapportera, jag följer! :-)

    SvaraRadera
  2. Kul med vattnet till tandborstningen, annars är det väl rom och rompunsch som gäller till intagningen förstås!

    SvaraRadera