Translate

lördag 3 maj 2014

Balance on the hard


Vi lyfte Balance på land fredag  2 maj och skall åka hem till Sverige på torsdag 8 maj. Bottenbeväxningen var ganska kraftig efter två år i sjön och förklarar vår dåliga fart på senare tid. EU-färger duger inte i dessa varma vatten.

På måndag och tisdag ska Mitchel montera rostfri utrustning som han tillverkat åt oss. Glenn heter han som ska täcka båten för oss och han vill också ha två dagar på sig och på torsdag åker vi. Får se hur detta går. Täckningen av båten görs med krympplast över en ställning som byggs upp på båten. Vi är rädda att det kan komma mycket snö….

Ett dygn innan vi flyger ska vi mönstra av Balance hos Customs & Immigration. Detta för att få lämna landet med flyg. Ett speciellt dokument skall upprättas av marinan som visar att vi har en båt som vi kan lämna landet med när vi kommer tillbaka.

Har haft en trevlig tid här i Chaguaramas. Jobbat en del på båten, umgåtts med svenska båtarna El Cordero, Rosalinda, Ismini och Ambika. Gjort ett par turer till Port of Spain och kompletterat och förbättrat en del utrustning på båten.

Trinidad är den varmaste ön i Karibien. När vi äter frukost vid 08-tiden är det oftast 31 grader. Mitt på dagen blir det ca 35. När vi äter middag vid 18-19 är det lite svalare. Omkring 29.

Trinidad är ett oljeland och befolkningen har det ganska gott ställt. En del problem finns här dock och ett problem är våldet. Hittills i år har 153 människor blivit mördade.

Under vår långa förvaring på land vill vi gärna ha dieseltankarna fyllda för att undvika att få kondens i dem. På sjömacken kostar dieseln ca 8 SEK/liter. Lite dyrt kanske. På landmacken betalar man 1,50 SEK/liter så vi får nog ta besväret att tanka via dunkar.

6 kommentarer:

 1. På Malmön kostar dieseln 17 kr/liter, men så har vi fortfarande inte ett enda mord heller. Välkomna hem till idyllen! Idag 8 grader klockan 16.00.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Malmön finns en annan värme som vi längtar efter. Kanske bäst att ta med långbyxor i alla fall....

   Radera
 2. Det låter ju som om ni har full koll på allt. Kan inte låta bli att undra vad som händer med allt som är kvar ombord, när ni plastar in? Möglar det inte i fukten och värmen?

  SvaraRadera
 3. Det undrar vi med! Täckställningen har luftspalt runt om. Vi lägger kläder mm i vakuumpåsar. Gör rent överallt med sprit o vinäger. Bort med all mat etc. Har lyssnat på en del andra som varit här tidigare och alla säger att det viktigaste är att det är så rent som möjligt. Hoppas det går bra.

  SvaraRadera
 4. Synnerligen intressant att följa och lära, välkomna hem. Måhända kommer vi att springa på varandra oftare nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli kul att komma hem och vi ses nog snart!

   Radera