Translate

tisdag 28 oktober 2014

Chaguaramas, Trinidad

Domino när det tropiska regnet vräker ner utanför täckningen
Kom tillbaka till Balance onsdag morgon (22:e) efter en 30 timmars resa från Sverige. Balance har varit täckt under tiden vi varit i Sverige och det var torrt och fint ombord när vi kom fram. Vi har hört historier om båtar som förvarats här på Trinidad som varit gröna av mögel invändigt pga det fuktiga och varma klimatet men vi tror att detta är skrönor. Vi hade dock gjort rent noggrant i båten före avresa. Tvättat med 96% alkohol och vinäger. Är det rent blir det förmodligen inget mögel.

Det har tagit några dagar att komma ur jetlag och vänja sig vid värmen. Vi jobbar på i lugn takt med en del underhållsarbeten ombord och det ska också vaxas och bottenmålas.

Vi beställde ett nytt segel från ett segelmakeri i Hong Kong. Begärde leverans till den 22:e när vi skulle komma hit och seglet kom också på exakt rätt dag.

Chaguaramas, där vi befinner oss är absolut inte den vackraste platsen i Karibien. Det är dock det bästa stället att förvara båtar. Här finns flera stora marinor som är specialiserade på båtförvaring. Chaguaramas ligger på 10:e breddgraden vilket innebär att det räknas som orkansäkert. Här finns alla tänkbara hantverkare och tillbehörsleverantörer. Och priserna är bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar