Translate

torsdag 30 oktober 2014

Bottenfärg

Hos Majestic Coatings & Supplies Ltd


När vi lyfte Balance på land i våras hade hon varit i sjön i två år. Under tiden har vi anlitat dykare som skrapat bort en del beväxning. Sista tiden var beväxningen dock så kraftig att vår fart genom vattnet kraftigt reducerades. Bottenfärgen var en för svenska västkusten normal och tillåten färg, International Micron. En färg som vid användning i svenska vatten är helt OK för en fritidsbåt som är sjösatt 3-4 månader under ett år.

I karibiska vatten är kraven på bottenfärg helt annorlunda mot hemma. Vattnet är varmt och det växer så det knakar om man inte har en bottenfärg som är anpassad efter förhållandena.

När vi lyfte Balance på land stod den påpasslige försäljaren från Majestic Coatings & Supplies Ltd och sa att han ville ge oss en offert för köp av bottenfärg inför vår sjösättning. Nu har vi gjort affär och inhandlat SeaHawk Islands 44 plus all (extra allt). Man kan nog säga att det är en riktig ”Romsonfärg” eller kanske t.o.m ”Romsonfärg Plus”. Vår nya bottenfärg innehåller en massa godsaker som inte är tillåtna i Sverige och absolut inte heller behövs där.

Som "Yacht in Transit" handlar vi utan moms mot uppvisande av skeppspapper. Betalar man med kontanter istället för med kort får man rabatt. 


2 kommentarer:

 1. Innehåller tbt, förbjudet över hela jordkulan (med några få undantag i skl "skurkstater").

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Färgen tillverkas i USA (skurkland?) för den karibiska marknaden.

   Radera