Translate

måndag 20 oktober 2014

Mot Trinidad!


Nu är vi på väg tillbaka till Balance i Chaguaramas, Trinidad. Har varit hemma i Sverige i fem månader. Under tiden har det varit orkansäsong i Karibien och samtidigt har vi haft en fin sommar i Sverige. Vi känner oss ganska priviligierade som likt flyttfåglar kan flyga till varmare land nu när lågtrycken hopar sig på hemmaplan.

Under sommaren har vi umgåtts med våra barn, barnbarn, föräldrar, syskon och goda vänner. Haft en härlig svensk sommar i Bohuslän, vi har fjällvandrat i Lappland och seglat med Chinona och ätit svenska räkor. Vårt deltagande i årets hummerfiske har inte på något sätt äventyrat artens fortlevnad men innebar trevliga dagar med goa kompisar. ”Herrmiddag” i Eives kök med 20 hummerfiskare. Sång, musik och underbara skrönor. Sanna varenda en! Gjorde en trevlig och intressant sjötur i Europa. Från Gdansk i Polen till Antwerpen i Belgien via Kiel-kanalen. Detta som gäst på en tankbåt där min kompis Lasse är kapten. Lärorikt att se hur det går till på bryggan på en båt som är lite större än de man är van vid. Kerstin har gjort två arbetspass som vikarierande barnmorska i Kiruna.

Även om man i Trinidad får tag på det mesta när det gäller båttillbehör så har vi ändå haft en lista med inköp att göra hemma. Bra att det flygbolag vi åker med tillåter 23 kg + två handbagage à 10 kg. Dvs totalt 43 kg bagage per person. Vi har beställt en ny genua från en segelmakare i Hong Kong för leverans till marinan där vi har båten i Trinidad.  

När vi nu reser tillbaka till Balance är det med en viss oro om hur det är ställt i världen. Hur kommer det att vara när vi reser till Sverige nästa gång? Ebola, ISIS, ryssen… Häromdagen rapporterades om det första misstänkta Ebola-fallet i Sverige.

5 kommentarer:

 1. och Tack för Ert trevliga föredrag på årsmötet!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Härligt att se att ni är på väg igen! Vart bär det hän nu? Jag ska hem om en dryg vecka, jobba ett antal månader. Thomas o båt ligger i Messanlongi, i Korinthavet över vintern. Trevligt, med många bekanta överallt. Medelhavet är litet!
  Synd att vi går om varann såhär, men skönt att höra från er. Era planer framöver?
  Kram, lira

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som ni vet så ändrar vi oss ibland. Vi hade en plan men nu har vi kanske en annan....

   Radera
 3. Hej på er! Kul att ni är på väg igen så jag kan sätta igång att följa er trevliga blogg. Vart styr ni kosan denna säsong?
  Undrar Ulla på S/Y Loupan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulla! Kul att du är med oss. Vi återkommer om destination. Det är ju trots allt "resan som är målet"

   Radera