Translate

söndag 22 februari 2015

Dags att dra vidare


Har haft en härlig tid i St Anne på Martinique där vi eventuellt slagit världsrekord i långtidsankring. Umgåtts med andra svenska båtar som legat här; Rosalinda, El Cordero, Kaiso, Sundance II, FreeWheel, Sanuk, Spray, Imagine, Lady Elaine, Lady Mys m.fl. Två saker har dröjt oss kvar här. Dels har vi väntat i sex veckor på att få en kabel skickad från Tyskland för vårt Pactor-modem som vi nu äntligen fått installerat. Innebär att vi kan skicka och ta emot email via vår kortvågsradio. Kan även uppdatera vår blogg via radio. Behöver alltså inte nödvändigtvis ha uppkoppling via WiFi.

När vi kom till Martinique slutade våra Telia-abonnemang att fungera. Det är inte så lätt att kontakta Telia om detta när man befinner sig utomlands. Telia har ingen emailadress som man kan kontakta dem på. Svårt att ringa till dem när man inte har telefon som fungerar. Ringa 90200 från satellittelefonen med kösystem känns inte heller OK. Skriva analogt brev till Telia Sonera i Luleå är det alternativ som erbjuds. Vår son Göran har hjälpt oss att kontakta Telia i Sverige. Han har fått göra sju besök hos Telia-butik och ringt massor med samtal. När allt var överenskommet och Telia inte kunde lösa felen på annat sätt än att skicka nya SIM-kort till oss så gjorde de inte det. Den vanlige tjänstemannen hos Telia hade inte befogenhet att skicka SIM-kort utomlands utan det skulle godkännas av en chef som var trött och utarbetad så ärendet blev liggande. Efter flera veckor kom försändelsen till slut iväg från Telia. För att hamna hos FedEx på Martinique när det är karneval! När det är karneval i Karibien stänger nästan alla företag igen verksamheten. Så även FedEx……

När vi till sist fick tag på SIM-korten visar det sig att Kerstin fått fel telefonnummer och att korten inte fungerar. Det står dock i en bifogad folder att de aktiveras efter 30 dagar…..

Nu är det i alla fall dags att ta upp ankaret för att segla mot Bonair. En av öarna i ”ABC-öarna” Borde egentligen kallas ACB-öarna eftersom det är i den ordningen de ligger, Aruba, Curacaou, Bonair.

Till Bonair är det ca 470 sjömil. Kommer att ta oss tre till fyra dygn. Ungefär lika långt som när man seglar från svenska västkusten till Skottland. En stor skillnad är dock att risken för kryss är relativt liten (läs obefintlig)

Under seglingen till Bonair bloggar vi dagligen via kortvågsradion. Vår position uppdaterar vi på kartan under rubriken ”s/y Balance nuvarande position” i höger kolumnen här på bloggen.

När vi seglar går det att maila till oss på balance(at)mailasail(dot)com

2 kommentarer:

  1. Kul att Ni äntligen kom iväg, bon voyage!

    SvaraRadera
  2. Tänk vilka utmaningar på det som normalt är enkelt, vi var uppe på malmön ihelgen, er bil ser ok ut. Riktigt fint igår, båttur till Smögen med Knut,föraning om vår, idag snöblandat regn och +15 ms närvi lämnade ön, Följer er, ha en riktigt god tur!

    SvaraRadera