Translate

onsdag 25 februari 2015

Martinique till Bonaire, dag 3

Position 12:38N 66:28W kl 1200 lokal tid (UTC 1600)
Dygnsetapp 167 NM

Nu har vi äntligen fått upp en guldmakrill. Den var långt ifrån så stor som den vi hade på kroken häromdagen men blir lagom för tre middagar åt oss. Medan guldmakrillen befinner sig i vattnet är färgen guld-grön-fluorescerande. Oerhört vacker. När den kommer upp i båten så bleknar färgerna.

Igår vid 1830 passerade vi halvvägs. Seglingen har hittills gått mycket bra. Vi har ren läns (medvind), solen skiner på dagarna och det blåser 15-20 knop. Solen går upp 0630 och ner 1830. Det är alltså ljust halva dygnet och mörkt halva dygnet. Enligt en väderprognos vi laddat hem idag så kommer vi att få lite hårdare vindar ikväll och inatt.

Dagligen har vi kontakt med radioamatörerna Mats i Stockholm och Janne i Norrköping via vår kortvågsradio. Idag sa Janne att det är plusgrader och snöfritt hemma i Sverige. Jag svarade då att det är det här också.

Det finns också ett skandinaviskt nät på kortvågsradion här i Karibien där man har kontakt mellan seglarna som uppehåller sig här.


Maila oss gärna på balance(at)mailasail(dot)com


Uppdaterat via SSB-radio

1 kommentar:

  1. Grattis till fångsten, gläder oss att ni inte svälter! Denna vecka är första veckan i år när det är ljust när jag lämnar hotellet i Solna och går till kontoret, våren är på G:

    SvaraRadera