Translate

lördag 26 mars 2016

Roatan, Honduras

Här ligger Balance när vi är hemma


På Roatan har vi bokat in oss på Fantasy Island Marina. Detta för att kunna lämna Balance under ett par veckor när vi tvingas göra ett avbrott i seglingen och åka hem till Sverige. Rallyt som vi är med i, gör en veckas stopp här bl.a för dykning i fantastiska vatten innan man fortsätter mot Belize. Vi hoppas hinna ifatt rallyt i Belize när vi kommer tillbaka men vill också vara kvar i Roatan några dagar när vi kommer tillbaka. Marinan sköts av Debbie och Steve som själva är cruisers. De har hemmahamn i Honolulu på Hawaii och har gjort ett stopp i sin egen långsegling för att sköta marinan på Fantasy Island ett tag. Utomordentligt trevliga människor som ger marinan en mycket trevlig och välkomnande atmosfär. Vi ligger granne med dem på bryggan och de håller koll på Balance åt oss när vi inte är här.

Marinan är ganska enkel men ägs av en resort där det finns tillgång till swimmingpool, bar och restaurang av god klass. Ett dykcenter finns här också och fantastiska stränder för den som gillar det.

Häromdagen besökte vi ”tvättinrättningen”. Det var dagen innan vi flög till Sverige och vi ville ha tvätten åtgärdad före hemresan. När vi kom dit hade de strömavbrott. ”Det blir ofta strömavbrott när det blåser så här mycket” sade tjejen som förestod verksamheten. ”Men dom brukar starta en generator när det blir strömavbrott, men sist så var den sönder….” Vi fick i alla fall tillbaka tvätten i tid.

Det finns några husdjur här. Tre tama jättetrevliga apor rör sig omkring på marinan. Väldigt sällskapliga och snälla. Vi har dock blivit varnade för deras ”kleptomaniska” egenskaper och man ska undvika att ha lösa grejer liggande på båten. Iguanerna har inga sådana egenskaper, ligger mest och solar sig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar