Translate

måndag 20 augusti 2012

Camarinas till Muros

Cabo Finisterre

















En hel vecka har vi legat på Club Nautico i Camarinas och väntat på bättre väder. Det har blåst kulingvindar, dessutom åt fel håll. Det har regnat, emellanåt ganska kraftigt. Hela tiden har det dock varit varmt. Shortsväder. Idag har vi seglat till Muros i lätta, förliga, varma vindar. Har ankrat upp i en vik tillsammans med Anniara och Annalena och några andra båtar.

Lördagskvällen i Camarinas blev väldigt rolig. Yacht-klubben hade grillfest och vi blev inbjudna. Tillsammans med Anniara och Annalena (en holländsk båt) var vi de enda utomstående. Resten av deltagarna var från Club Nautico Camarinas. Lite svårt med språket men några kunde några engelska ord och stämningen var hög. Vid midnatt började dansen. En dam svimmade på dansgolvet och man började ropa efter sjuksköterska eller läkare och Kerstin kände sig manad. Fick liv i tanten igen och blev kvällens hjälte vilket ledde till fria drinkar för det svenska sällskapet. Stämningen blev på topp och plötsligt kände alla oss.

Nu ger prognosen nordliga vindar några dagar framöver. Det är ju så det ska vara på den iberiska atlantkusten.

Idag har vi passerat Cabo Finisterre som är den europeiska kontinentens västligaste punkt. Vi besökte Cabo Finisterre landvägen i samband med att vi gick pilgrimsvandringen till Santiago de Campostella för några år sedan.

Det var relativt många båtar som väntade på väder i Camarinas samtidigt med oss. Nu är det mycket franska, holländska och engelska båtar som vi har sällskap med. En och annan tysk båt och några svenska. Nästan alla har som mål att ta sig till Kanarieöarna nu under hösten för att sedan gå över Atlanten under november-december till Karibien.



Cabo Finisterre från land. (Bild från 2008)

Dancing Queen



5 kommentarer:

  1. Cabo Finisterre är ju nästan lika vacker som Snurrans Fyr!

    SvaraRadera
  2. Hej på er, fantastiskt trevligt att följa era äventyr!
    Christina och Lars-Erik på Cayenne (NW 420)

    SvaraRadera
  3. Bra att takterna sitter i Kerstin! Kul att följa er. Kram Tina

    SvaraRadera