Translate

lördag 25 augusti 2012

Till Baiona


















Fredagskvällen blev en avslutningskväll tillsammans med Gudrun och Göran från Anniara. Våra vägar skiljs nu för ett litet tag men vi räknar med ett återseende om några veckor. De skall hem till Sverige en vända och vi fortsätter en bit söderöver under tiden.

Idag har vi gått från Portosino till Baiona. Svag vind, vackert väder. Motorseglat större delen av vägen. Atlantdyning med höga och långa vågor.

När vi kom till Baoina lade vi oss i marinan. Vi har legat för ankar några nätter nu och då är det ganska skönt att ligga i en marina. När man ligger i marinan är det nästan som att ligga förtöjd i ett akvarium. Det är alldeles fullt med fisk i hela marinan. Stora fiskar upp till ca 50 cm i stim.

När solen skiner är det skönt att ha bimini-top (soltak) över sittbrunnen. Vi använde biminin en del redan i Sverige och den fungerar egentligen lika bra som regntak som soltak.


2 kommentarer:

  1. Hej Kerstin och Staffan! Härligt att följa er, det är med viss avund och längtan jag läser bloggen! Vi hade möte i JRSK i helgen, och talade om er och er resa. Det vore fint med ett litet resebrev till Varvet! Kul att ni kommit så långt, och att allt verkar gå så bra. Ha det så gott, kram Irene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Irene!
      Ett litet resebrev är skickat till Varvet.
      Av lite olika omständigheter kommer vi troligen att komma hem till Sverige en sväng de närmaste veckorna. Vi ses troligen på Hälsö den 15:e.

      Radera