Translate

tisdag 14 augusti 2012

Väderomslag

Anniara på väg mot Camarinas










Lämnade ankarplatsen i Punta Piteira i gryningen. Destination Camarinas, ca 60 sjömil. Vinden i näsan en stor del av dagen. Regn en del av tiden. Motorgång. Satt under sprayhooden och kurade och lät autopiloten styra.

Väderprognosen för nästa dag förutspår hård vind och dåligt väder så vi bestämmer oss för att stanna i Camarinas ett par dagar.

Nästa morgon var vädret ändå ganska bra med solsken och svag vind. Efterhand blir det kallare och barometern faller hela tiden. Vid 17-tiden brakar hela ovädret loss. Vinden ökar till kulingstyrka och regnet vräker ned.

Tycker att det är väldigt skönt att ligga tryggt förtöjda i en marina just nu.

5 kommentarer:

  1. Lite avundsjuk, måste jag säga, åtminstone när Ni seglar efter kusterna. Kul att följa med i datamaskinen.

    SvaraRadera
  2. Tycker ni är lite mesiga, bryggsegla redan ;).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du visste vad skönt det är att bryggsegla när regnet vräker ner och det blåser så hela båten skakar.Till komforten hör också landström och havsutsikt! I em ska vi spela spel hos s/y Anniara som vi seglar ihop med.

      Radera
    2. Det blev väl poker hela em kan jag tro och Kicki tog som vanligt hem hela potten ;)
      Gott att ni är i hamn!
      Hälsningar Ami

      Radera
  3. Hej,

    visar ju hur viktigt det är att ha bra prognoser och att man inte ska chansa. Angående väder så har vi här hemma saknat den goa värmen i sommar. Men sista veckan har det faktiskt varit skön sommar, iallafall i Göteborg. Vi hörs.

    SvaraRadera