Translate

torsdag 25 oktober 2012

Byte till lugnare hamn

Infarten Quinta do Lorde marinaVi låg för ankare utanför marinan i Funchal i tre nätter. Vädret var blåsigt och regnigt och inga båtar lämnade hamnen och vi fick därmed ingen plats i den fullbelagda marinan. På ankarplatsen gungade det alldeles förskräckligt.


Eftersom vi skulle få besök av son och barnbarn bestämde vi oss för att segla till Quinta do Lorde marina som ligger längst österut på Madeira.

Fick en härlig seglats dit och gjorde nytt hastighetsrekord 11,2 knop. Seglade med enbart liten genua.

När vi närmade oss målet och skulle rulla in genuan fick vi problem. Inrullningslinan till Furlexen snodde sig och kom i beknip. Skulle då lossa fallet och dra ner seglet. Tog av misstag fel fall och lossade fallet till rullstoren som då rullades ut och plötsligt hade vi två segel som fladdrade och slog i den hårda vinden. Situationen blev faktiskt ganska besvärlig men vi fick till slut beslagit seglen så vi kunde ta oss in på marinan för motor.

Flygplanet som Göran och Lova skulle komma med kunde inte landa p.g.a vinden utan gick ner på Porto Santo. Där fick dom vänta några timmar innan planet kunde gå vidare till Madeira.

2 kommentarer:

  1. Verkar vara som en normal dag på sjön när man fiskar hummer. Glöm inte att smaka på fisken Espada när ni är på Madeira.
    /Jeppe

    SvaraRadera
  2. Oj så läskigt, tur att det gick bra...

    SvaraRadera