Translate

fredag 7 februari 2014

Ankrade vid Hog Island



















Hittade en liten marina, Clarkes Court Bay, där vi låg sista natten som Annette och Lasse var med oss. Hade förbeställt vår taxiförare Mike som hämtade dem kl 04 och körde dem till flygplatsen. Vi hörde hundar skälla på dem i mörkret när de gick upp till vägen för att möta taxin. ”Vi gjorde oss så stora vi kunde” sa Lasse efteråt.

Ligger nu ankrade i en skyddad bukt vid Hog Island i södra ändan av Grenada. Här ligger många ankarliggare. En del ligger här väldigt länge. Vi träffade ett amerikanskt par som varit här i sex år!

Varje morgon har man ett radionät på vhf-radion kl 07.30. Där lämnas väderprognos. Om man söker reservdelar eller hjälp med något talar man om det. Likaså om man har grejer man vill köpa, sälja eller ge bort. Det berättas också om sociala aktiviteter. Imorgon är det t.ex domino för damer, på kvällen jazz, bokbytes-möte, jam-session m.m. De lokala näringsidkarna har möjlighet att annonsera ut erbjudanden till seglarna.

Kl 08.00 varje morgon lyssnar vi på det skandinaviska radionätet på kortvågsradion. Nätet når de flesta skandinaviska seglare i Karibien. Den svenska båten Charlotta med Lasse och Inger är ledare för nätet och ligger ankrade 100 meter från oss.

Vi kom till en restaurang/bar där det stod ”Happy Hour” på en skylt. Frågade när det är Happy Hour och får svaret: ”Every hour is a happy hour in the Caribbean, man”

2 kommentarer:

  1. Spännande läsning, följer även om jag inte alltid kommenterar. Låter som om ni har det helt fantastiskt.

    SvaraRadera
  2. Kul att du är med oss! Det är härligt att vara och segla i Karibien.

    SvaraRadera