Translate

måndag 17 februari 2014

Upp med ankaret…


Vi fick idag upp ankaret vid Hog Island på södra Grenada efter att ha varit ankrade på samma plats i två veckor. Har nu seglat en bit och ankrat utanför St George. Vi slog inget distansrekord men eftersom vi nu legat still så länge så går vi ut lite försiktigt. Tänker ta oss vidare norrut upp mot Leeward Islands innan det blir dags att vända söderut igen.

Vid Hog Island har vi haft en del umgänge med Inger och Lasse i svenska båten Charlotta. Lasse är net-controller i det skandinaviska radionätet på kortvågsradion i Karibien. Kenneth på svenska båten El Cordero har också varit här. Kenneth är också aktiv på de olika radionäten på SSB-radion. Vi har fått en del goda råd och tips och har nu fått vår egen kortvågsradio att fungera fantastiskt bra. Kanske var det så att huvudproblemet med vår SSB-radio var SBS! (”Skit bakom spaken” eller handhavandefel som man också säger) I morse hade vi radioförbindelse med Gustaf i Dalarna över kortvågsradion och det är fantastiskt roligt när vi nu fått radion att fungera fullt ut.

I vår planering ingår att vi tänker ta båten på land under orkansäsongen och åka hem till Sverige. Som orkansäsong räknas tiden juni-november. Vi har mailat ut offertförfrågningar till marinor på Grenada och i Trinidad. På Grenada säger man att Grenada ligger på 12:e breddgraden och därmed orkansäkert. Man har bara en orkan vart 50:e år! Man hade en orkan 1955 och fick nästa orkan 2004. Sedan fick man en orkan även 2005. Om vart 50:e år stämmer skulle det väl inte bli någon orkan förrän sådär 2105 nästa gång men vi känner oss inte riktigt trygga med statistiken. På Trinidad anses det säkrare och vi har bestämt oss för att ta upp hos Coral Cove Marina på Trinidad.

När det gäller vår planering för säsongen när vi kommer tillbaka till Karibien hösten 2014 så har vi inte bestämt något men just nu är boken ”The Pacific Crossing Guide” kvällslitteratur.

3 kommentarer:

 1. Gott att vara på väg igen?. Kul att ni fick igång radion utan större ombyggnad av båten ;). Ligger själv i Rostock, går mot Brofjorden i morgon bitti.. Lasse

  SvaraRadera
 2. Kul läsning! Kortvågsradio verkar roligt det får bli ett framtidsprojekt. Men först får jag klara av VHF-certet nu i mars. Akta er för myggorna, min kompis Ann som ligger på Martinique nu har råkat ut för denguefeber vilket verkar så lagom kul :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Träffade Inger på Grenada som också haft denguefeber. Man varnar nu också för Chikungunya som också sprids via myggor. Förekommer på Martinique o St Martin. Vi går till Martinique imorgon.... Lycka till med VHF-certet!

   Radera