Translate

lördag 22 februari 2014

St George

I St George finns branta backar som i San Fransisco
Staden St George på Grenada släpper inte greppet om oss. Vi ankrade utanför staden på vår väg norröver. När vi lättat ankare för fortsatt segling nästa dag började Kerstin känna sig dålig i magen. Bestämde oss då för att vända tillbaka och gå in till Port Louis Marina i St George. Där har vi nu varit i flera dagar under tiden som vi båda varit drabbade av magsjuka. Finns dock sämre ställen att vara sjuk på. Hade tänkt att lämna idag men blev sena på morgonen och bestämde oss för att stanna ytterligare en dag.

Det är ett par km från marinan till stadens centrum. Vi tog bussen dit idag. Att åka buss här är inte som hemma. Bussarna är minibussar med plats för upp till 14 passagerare. Nåja, en eller två till tycks ju alltid gå att få in.

I bussen finns en förare och en ”inkastare”. Inkastaren tar betalt och håller reda på passagerarna. Han har alltid öppen ruta genom vilken han hänger ut med överkroppen för att få kontakt med fotgängare och andra presumtiva passagerare. Om man går utefter vägen blir man hela tiden uppvaktad med tutning, rop och vinkningar för att man ska åka med. Bussen stannar där det finns någon som vill hoppa på eller där någon vill gå av. Flexibelt och smidigt! När man vill gå av slår man med handflatan i busstaket och då hör föraren det. Man betalar 2,50 EC-dollar= SEK 6,25. Alltid samma pris, oavsett sträcka. Antingen betalar man under färden eller när man går av. Inga biljetter eller krångliga magnetkort eller annat trams. Cash!

St George har 4300 invånare och är universitetsstad och huvudstad på Grenada.

Där vi nu ligger på Port Louis Marina har vi riktigt bra WiFi-mottagning. Kan se svtplay. När vi får möjlighet till detta är det alltid intressant att datera upp sig med nyheter från Rapport eller Aktuellt. Nu är det dock OS och då stoppar man möjligheten att se dessa nyhetsprogram utanför Sverige pga rättighetsskäl. Så vi får varken OS-resultat eller nyheter via svtplay. Vi har i alla fall kunnat titta på Skavlan och ”Stjärnorna på Slottet” och får vara glada för det.

6 kommentarer:

 1. Trevligt att råkas! Jag hoppas det blir fler gånger framöver! Må gott och njut till fullo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Vi har "fastnat" i St Anne på Martinique. Karneval och trevliga båtar omkring oss. Försöker komma iväg imorgon.

   Radera
 2. Hoppas ni slipper Melodifestivalen i alla fall. Fast den kanske gör sig bättre på avstånd? Skavlan i Karibien, det måste kännas helt absurt ;-) Ha det fint, hoppas få se mer bilder och höra om era äventyr på Kryssarklubben när ni är hemma igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kanske ska "byta" bilder och berättelser, kanalfärder/karibien till sommaren?

   Radera
 3. Hej Kerstin och Staffan! Vi är i Colon och i morgon startar slussningen genom Panamakanalen, det är spännande! Synd att vi inte hann ses "ordentligt" i Karibien. Det får bli en annan gång. Ha det jätte bra på er färd, kramar från Magnus och Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till med Panama-slussningen och Pacific-korsningen! Vår tur om ett år.

   Radera