Translate

torsdag 25 december 2014

Jul på Martinique

Ankarplatsen i St AnneJulen firade vi i år ankrade utanför den lilla fina byn St Anne på Martinique. Julaftonsfirandet hade vi tillsammans med Inger o Janne i svenska båten Rosalinda. Martinique tillhör Frankrike och därmed befinner vi oss nu inom EU. Språket är franska, valutan är euro och varje morgon kommer en liten båt ut till oss med färska baguetter och croissanter. En av fördelarna med att vara inom EU är att där finns bestämmelser för hur mycket det får kosta att ringa. Roligt att kunna ringa anhöriga när det är jul. Dock fungerar våra Telia-abonnemang inte alls när vi kom hit. Har fungerat på alla andra öarna vi varit på. Där har det dock kostat 15-25 SEK/min att ringa till Sverige. På Martinique kostar det ca 2 SEK/min. Vi har nu ringt våra barn och anhöriga via satellittelefon.

Ett annat kommunikationsproblem vi fått är att Microsoft tror att våra emailadresser (hotmail) används av obehöriga. Därför har man blockerat dem så vi varken kan ta emot eller skicka mail. Detta händer lite då och då när man flyttar sig mellan olika länder men normalt kan man bekräfta sin identitet genom att de skickar en kod via sms som man kvitterar med. Nu fungerar ju dock inte telefonerna så det har blivit ett moment 22. För den som vill ha kontakt med oss via mail fungerar adressen yacht.balance(snabel)gmail.com.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vi hade samma problem med våra telefoner när vi kom till Martinique. Slå av 3G och 4G så kanske det fungerar. Det gjorde vi för oss och vi kunde ringa hem till de våra.

    Ulla & Pelle på S/Y Loupan

    SvaraRadera