Translate

lördag 20 december 2014

Trinidad till Bequia



























Småningom kom vi iväg från Chaguaramas. Kurs mot Prickly Bay på Grenada. Sträckan däremellan är ca 90 sjömil och om man startar på morgonen hinner man inte över innan det blir mörkt. Verkar som det bästa är att starta på em och komma fram i morgonljuset. Vi valde detta alternativet och lade loss våra förtöjningar kl 17 och var framme kl 08 på morgonen. Framme i Prickly Bay träffade vi Goggen och Agneta från s/y Sundance II. Liksom vi har dom hemmahamn på Bohus-Malmön. Vi är alltså två svenska båtar med hemmahamn Bohus-Malmön som seglar i Karibien. Tillsammans firade vi Goggens födelsedag med jättetrevlig middag.
Tillsammans har vi sedan seglat till Tyrrel Bay på ön Carriacou där vi klarerar ut från Grenada.  I ankarviken på Carriacou blir vi uppvaktade av boatboys som vill sälja hummer. Verkar som att hur man än förhandlar blir man lurad. Utgångspriset är 30 EC-dollar per pound. Prutas snabbt ner till hälften. Kommer överens och vi beställer en hummer på tre pound (ca 1,5 kg) När den levereras blir försäljarna kanske något överraskade när vi tar fram vår våg och kontrollväger. Den väger ca två pound men dom vill ha betalt för tre pound. Ny förhandling vidtar och vi fick med oss hummern.

Under seglingen från Carriacou till Bequia fick vi testat vår nya stora genua som vi köpt från HongKong. Härligt med nytt segel! Vi testade också fiskelyckan. Till en början fanns det inget intresse för draget som släpar efter båten. Förutom att fem st jättestora ”svarta fiskmåsar” fattar intresse för betet. Vi drar in fiskelinan igen eftersom vi inte vill ha fåglar på kroken. Lite senare släpper vi ut den igen och funderar på varför vi inte får napp. Så kommer vi på vad det beror på. Vi har glömt spotta på kroken! Man måste spotta tre gånger på kroken för att få napp. Så gjorde vi det och nästan med en gång fick vi en tonfisk på 2,5 kg. Inte så stor men blir ett par middagar för oss. Lite märkligt att en så liten fisk kan dela med sig så frikostigt av sitt blod. Hela akterdäcket var rött. För att få död på fisken hällde vi en skvätt vodka i det öppna gapet och den somnade då in lugnt och fint.

1 kommentar:

  1. Kul med tonfisket! Ser nu att nu är Ni på Martinique.God jul önskar vi från trädgränsen i Norge, ca 40 grader kallare än vad Ni har det. Janne & Kerstin

    SvaraRadera