Translate

söndag 19 april 2015

Balance på land på Curacao


Nu gungar inte Balance längre. Hon står på land på Curacao......bland utspilld genever och tummelduns......
Här på Curacao Marine har man ingen travellift som är vanligt på de flesta marinor. Istället har man en monstertruck med två långa medar som körs ner under båten och när de lyfts upp hänger båten stabilt. Med denna utrustning kan man lyfta båtar upp till 60 ton.

Vi har en givare för ett framåtseende ekolod som sitter bredvid kölen. På det viset är givaren 100% skyddad från de normala lyftslingorna vid en travellift men här blev det precis tvärtom. För att vara säkra på att inte "lyftmeden"skulle hamna på vår givare skickade man ner en dykare och allt gick bra. Nu står Balance i "working area" där vi bor ombord och gör iordning allt inför landförvaring i fem månader. När vi åker härifrån flyttas Balance till "Safety area" där hon får stå med taggtrådsstaket omkring och doberman-hundar som vaktar henne från eventuella inkräktare.

Curacao Marine är en riktigt bra marina och man verkar ha tänkt på det mesta. För seglarnas trivsel finns här en pub. På fredag kl 17 är det "happy hour". Då står marinan för första drinken. Sedan kostar en öl 2,50 gulden (motsvarar SEK 12,50).

Det som vi tycker är det mest fantastiska med puben är att det råder självservering. Man lägger pengar i en spann och tar det man vill ha. Här litar man på varandra! Spannen med pengarna står kvar hela helgen och töms på måndag när kontorspersonalen på marinan kommer tillbaka.

Teckenspråk mellan dykaren och truckföraren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar