Translate

onsdag 1 april 2015

Från ett paradis till ett annat


















Lämnade igår Bonaire, en ö som vi blivit förtjusta i. Det är inte bara ön man tycker om. Där finns också en trivsam gemenskap mellan seglarna som ligger där. Många återkommer och tillbringar flera månader varje år på Bonaire. Vi har haft tur att komma in i den internationella gemenskapen på ön.

Småningom blir det dags att fortsätta. Nästa mål är Curacao men på vägen till Curacao finns en ö som heter "Klein Curacao". Klein Curacao ligger 15 sjömil från Curacao. Ön är obebodd och en vacker och spännande plats.

Eftersom vi klarerat ut från Bonaire och inte ännu klarerat in på Curacao får vi egentligen inte ankra vid Klein Curacao som tillhör Curacao. Men som Linda i danska båten Manana Maybe, som vi nu seglar ihop med sa, säger dom något kan man ju säga "unskyld". Man kan dock inte be om tillstånd, för det får man inte.

Ön är platt och uppskattningsvis 1,5 meter över havsytan. Fantastiska sandstränder på öns västsida där vi ligger ankrade. Mitt på ön står en fyr som vi med tanke på skicket trodde var nedlagd men när det blev mörkt så visade det sig att den var i funktion. På öns ostsida ligger flera vrak. Eftersom ön är så låg är den svår att upptäcka. En sak som ibland diskuteras när det gäller digital navigation är nödvändigheten av att zooma in i sjökortsbilden. När vi hade vår plotter i "normalt" navigationsläge syntes inte ön. Bland vraken fanns såväl handelsfartyg som en större segelbåt.

På dagarna kommer en del charterbåtar från Curacao hit med turister men på kvällen är vi bara två segelbåtar som ligger här. Danska båten Manana Maybe och Balance.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar