Translate

måndag 13 april 2015

Säsongens sista seglats


Idag har vi lämnat innanhavet, som kallas Spanish Water, på Curacao och seglat till Curacao Marine i Willemstad. Vi har haft en blåsig period i Spanish Water. Idag när vi tog upp ankaret blåste det omkring 25 knop. När vi kom ut på fritt vatten satte vi kutterfocken och gjorde då 7-8 knop. Vinden var stundtals uppe i 35 knop. När vi närmade oss Queen Emmas Bridge i Willemstad anropade vi brovakten på vhf-radion för att få broöppning. Vi fick vänta på en stor tanker som skulle passera innan vi fick gå genom.

Nu ligger vi tryggt förtöjda på Curacao Marine i Willemstad. Här ska vi lyfta Balance på land om några dagar. Vi åker hem till Sverige den 21 april för vårt "sommaruppehåll".

Känns lite lyxigt att ligga förtöjda vid en marina. Vi har inte varit förtöjda vid brygga sedan vi var på Trinidad i höstas. Redan vid ankomsten till marinan känns det som vi kommit till en bra marina. Trevligt bemötande, ordning och reda, många i personalen här som hälsar och presenterar sig med namn. Landströmsanslutning och perfekt WiFi! Kan det bli komfortablare?

4 kommentarer:

 1. Varmt välkomna åter, men det känns som ni lämnade nyss. Oroväckande det här med tiden, gick förbi er bil i lördags, såg helt ok ut. Vi syns på ön!
  L-E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har varit ute sex månader och kommer att vara hemma fem månader. Kanske blir vi borta lite längre i nästa etapp.....Ses snart!

   Radera
 2. Hej på er långseglare! Vad har ni för planer nästa säsong? Vi slutar arbeta under april, seglar iväg från Sverige efter midsommar och är anmälda till ARC 2015.
  Många hälsningar från Ulla & Pelle på S/Y Loupan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryktena går även här i Karibien och vi har hört att ni ska vara med i ARC 2015. Om ni går den "vanliga" vägen via Skottland så kom och hälsa på oss på Bohus-Malmön innan ni lämnar Sverige! Bryggplats finns! Någon sa att planer är något man skriver i sanden vid lågvatten....Vi har nu ändrat oss ganska många gånger men planen är mot Cartagena, San Blas, Panama, Pacific.... Vi får se! Själva?

   Radera