Translate

onsdag 30 december 2015

Cuaracao till Belize

Efter en dryg månad lämnade vi Bonaire och seglade tillbaka till Curacao. Bonaire har för oss blivit ett favoritställe där vi skulle kunna stanna väldigt länge. Tänker oss gärna tillbaka dit någon gång.

På Curacao har vi ankrat i Spanish Water, ett ”innanhav” på bussavstånd från den trevliga staden Willemstad. Spanish Water är ett ”blåshål”. Det blåser rejält hela tiden och dingefärderna in till land blir ibland ganska blöta. En fördel är att batterierna i båten alltid är fulladdade genom att vindgeneratorn jobbar för fullt i den friska vinden.

Vi sammanstrålar här på Curacao med de övriga deltagarna i Ocean Cruising Clubs rally ”Curacao-Belize” som vi ska vara med i. Rallyt, eller på svenska ”eskadern”, omfattar nu 26 båtar. De flesta båtarna är engelska, några franska, några amerikanska, en belgisk, en kanadensisk, en schweizisk. Den svenska båten Blå Ellinor kom med som 26:e båt så vi är nu två svenska båtar i rallyt.

Rallyt startar den 1 januari från Curacao. Första sträckan blir till Aruba. Därefter seglar vi till Santa Marta i Colombia. Sedan till Cartagena. Därefter kommer vi att tillbringa några veckor i ö-världen San Blas. Efter tiden i San Blas kommer vi att vara ett tag i Colon vid Panamakanalen. Här hade vi ursprungligen tänkt lämna rallyt för att själva fortsätta genom Panamakanalen och ut i Stilla Havet. Under rådande situation med El Nino har vi bestämt oss för att vänta med Stilla Havet till ett annat år. Istället fortsätter vi med rallyt och besöker öarna San Andres och Providencia. Därefter vidare mot Honduras, Guatemala och Belize.

Var vi lämnar Balance när vi åker till Sverige under nästa orkansäsong har vi ännu inte bestämt. Ett alternativ är Rio Dulce i Guatemala.

Programmet för rallyt ser verkligen spännande ut och de av deltagarna vi hittills träffat verkar väldigt trevliga så vi ser fram mot några trevliga månader. Rallyt avslutas i Belize i början på maj.

2 kommentarer:

  1. Det verkar ju en kul och häftig segling. Bra att Ni passar El Ninjo. Man vet inte med vädret i dessa tider. I morgon firar vi nyår ute på Draget i sydlig storm och regn + 5, det Ni!

    SvaraRadera
  2. Det blåser ganska mycket här också, dock inte storm. Vi har något varmare!

    SvaraRadera