Translate

söndag 13 december 2015

Dykdag

Kerstin omgiven av Sergeant Major

Vi tar oss med dingen till en dykplats som benämns Bachelors Reef. På Bonaire finns 88 dykbojar där man kan förtöja när man dyker och alla har ett namn. Vid Bachelors Reef som är dagens mål är en ganska brant vägg som fortsätter ner i djupet. Finns mycket att titta på längs väggen. Vackra korallformationer med gott om gömställen för de fiskar som är lite skygga eller blyga.

Direkt när vi kommer i vattnet blir vi omsvärmade av nyfikna Sergeant Major. French Angelfish är en närmast sällskaplig fisk som ofta kommer fram och visar upp sig och hälsar på oss. Helt oskygg. Försöker identifiera och lära oss minst ett par arter vid varje dyktillfälle. När vi kommer tillbaka till båten letar vi i REEF Fish Identification-boken, som omfattar över 500 sidor, och försöker identifiera fiskar vi sett under dyket.

Vi är nere omkring en timme. Därefter åker vi med dingen till dykcentret Yellow Sub där vi får fyllt våra lufttuber. Passar samtidigt på att skölja utrustningen i färskvatten och kan också duscha där. Det var hos Yellow Sub som vi tog våra dykcertifikat förra säsongen och vi träffar våra tidigare instruktörer som verkar glada över att vi är här igen.

När vi idag är på väg tillbaka till Balance med dingen stannar motorn. Med 25 knop frånlandsvind känns det som vi driver ganska snabbt mot Venezuela. Årorna sitter klara och vi kom igång att ro med en gång. Far ror och mor är rar och försöker starta motorn. Den startar men stannar omgående. När vi rott omkring en sjömil kommer två fiskare i en eka och tar oss på släp in till ett dykcenter. Frågar där om de har en 10 mm nyckel och en skruvmejsel och det hade de. Skruvar isär förgasaren och torkar rent överallt. Hittar egentligen inget fel men måste gjort något rätt för sedan startar motorn och går perfekt igen. Visste egentligen inte att jag kunde laga förgasare, man kan mer än man vet.

French Angelfish


Spotted MorayFoureye Butterflyfish

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar