Translate

fredag 15 januari 2016

Från Santa Marta till Porto Valero























Lat 10.55N, Long 75.02W
Klockan 06 blev det ljust och då smög hela armadan ut ur marinan på väg mot Porto Valero där vi ankrar över natten. Vi hade 60 sjömil framför oss och det gällde att hålla en snittfart på 5 knop för att komma fram till ankarplatsen före kl 18 när det blir mörkt.
Till en början hade vi väldigt lite vind och vi stöttade med motor under förmiddagen. Kl 12 hade vi kommit halvvägs och haft en snittfart på 5 knop. Vinden hade dock kommit och vi hade nu börjat göra fart. Under eftermiddagen gick det ganska fort i den emellanåt ganska friska vinden. Kl 16 var vi framme vilket innebar en snittfart om 7,5 knop i fyra timmar.
På vägen till Porto Valero passerade vi Barranquilla där den stora floden Rio Magdalena rinner ut i havet. Vi hade blivit varnade för att det kan komma stockar och andra flytande föremål där floden rinner ut i havet. Vi såg inget sådant däremot var det märkligt att se den stora skillnaden i färg på vattnet. Vattnet som kommer från Rio Magdalena ser ut som kaffe med mjölk.
Innan man kommer fram till området kring Barranquilla måste man anmäla sig till Barranquilla Port Control på vhf-radion.
När de flesta av oss ankrat och börjat koppla av ropar Jeff på amerikanska båten Echo på vhf-radion:  "now it´s what we in America call Miller time"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar