Translate

lördag 16 januari 2016

Otur två gånger

Cartagena

Lämnade ankarplatsen i Porto Valero i mörkret tidigt på morgonen. Liksom vi själva var ankarspelet litet morgontrött och ville inte vakna så vi fick dra upp ankaret för hand. Hade väldigt lite vind under dagen så det blev motorgång hela vägen till Cartagena. (Ca 60 sjömil) Utnyttjade motorkörningen till att köra watermakern och tillverkade 300 liter vatten så vi anländer Cartagena med fyllda vattentankar.

Provade fiskelyckan under vägen och vi fick napp. Stackars fisken hade otur två gånger! Först fastnade han på vår krok och sedan kommer dessutom någon av hans större kollegor och tar ett bett rakt över ryggen. Vi fick alltså bara upp halva fisken. Tyckte inte att vi ville äta en fisk som någon okänd ätit på så vi lät fångsten gå tillbaka.

Det finns två infarter till Cartagena. Den norra, som för oss skulle sparat in flera sjömil, fick vi inte använda. Under inseglingen har vi kontakt med Cartagena Port Control via vhf-radion. De övervakar vår insegling och ger alla rally-båtarna exakta ankringspositioner och anvisningar. Vet inte om den engelska båten Ocean Rainbow av misstag fått samma position som vi eller om de eventuellt navigerar med sextant för när vi kom fram låg de på vår anvisade position.

Ankarplatsen är utanför yachtklubben Club de Pesca de Cartagena. Club de Pesca är våra värdar i Cartagena och det blir mottagning och festligheter hos dem ikväll.

En vecka kommer vi att vara i Cartagena och vi ser fram mot en intressant och rolig vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar