Translate

fredag 18 mars 2016

Providencia


Ända sedan nyår har vi seglat med Ocean Cruising Clubs rally som benämns ”OCC Suzie Too Rally".  Rallyt började på Curacao och vi har seglat därifrån till Aruba, längs Colombias kust med längre stopp bl.a. i Santa Marta och Cartagena. Därefter till San Blas där vi seglade omkring i en månad. Sedan till Panama och därifrån till San Andres och nu har vi kommit till Providencia. Rallyts mål är i Belize i början på maj. Vid starten var vi 26 båtar. Några båtar lämnade rallyt vid Panama för att gå genom Panama-kanalen och ut i Stilla havet som vi själva från början tänkt göra. Vi har dock valt att vänta med Stilla havet pga situationen med El Nino.

Vi trivs fantastiskt bra med rallyt och upplägget. Tiderna på de olika platser vi besöker är väl tilltagna och vi följs inte åt hela tiden. Om man väljer att stanna lite längre på något ställe eller göra egen avstickare från planerade rutten så gör man det.

Rallyts ledare och initiativtagare är Suzanne Chappell och hennes man David på båten Suzie Too. Deltagarna kommer från UK, USA, Canada, Frankrike, Belgien, Schweiz och Sverige och är alla utomordentligt trevliga människor som vi trivs gott ihop med.

På öarna San Andres och Providencia har vi blivit fantastiskt mottagna. På dessa öar känns det som de är stolta över att få besök av ett rally. Det har anordnats mottagning av oss både på San Andres och här på Providencia. På San Andres var Colombias turistminister med och ledde mottagningen. Colombiansk press och TV bevakade händelsen. Vid ankomsten till Providencia var det mottagning på torget. Mottagningen inleddes med en bön för oss som seglar över haven. Därefter blev det tal, musik, dansuppvisning, förtäring och utdelning av presenter till oss.

På Providencia är det fantastiska dykvatten. Kerstin gjorde igår ett spektakulärt dyk ihop med några av rallykompisarna där de hade nyfikna hajar omkring sig. Själv var jag kvar i båten och kurerade ett ryggskott som jag besvärats av senaste tiden.

Från Providencia seglar vi imorgon (lördag 19/3) till Roatan i Honduras. Det är en segling om ungefär 400 sjömil och vi beräknar att vi är där på tisdag. Har haft en del diskussioner om vägval etc. Det har förekommit piratattacker i det här området och vi har beslutat oss för att segla hela vägen i ett sträck utan att ankra på vägen.

På Roatan har vi bokat plats på Fantasy Marina. Kommer att lämna Balance där under några veckor då vi åker hem till Sverige. Vi har fått det tråkiga beskedet att min (Staffans) far gått bort.

Fr.v. Turistrepresentanten, Suzanne Chappell och Mr Bush, vår agent på Providencia

2 kommentarer:

  1. Det är tråkigt när föräldrar går bort, speciellt när man är långt borta. Mr Busch var också vår agent. Halvvägs till Roatan, utanför Honduras NO hörn ligger några obebodda rev där man kan ankra i lä för ett nattstopp.

    SvaraRadera
  2. Hej! Förstår att du tänker på Hobbies och Media Luna men vi tänker oss att gå direkt till Roatan. Tyvärr är det ju med tanke på omständigheterna och inbokat flyg lite bråttom för oss att ta oss till Roatan.

    SvaraRadera